Lanzarote: Wat te doen + excursies

Bezoek de Vuurbergen, de grootste bezienswaardigheid van Lanzarote

Lanzarote is een heel bijzonder eiland. Bomen vind je er bijna niet, de aarde is zwart en alleen de golfterreinen hebben groen gras. Dit is het enige eiland waar je tijdens je vakantie Canarische Eilanden nog vulkanische activiteit kunt vinden. De Montanas del Fuego of Vuurbergen zijn daarom natuurlijk de topattractie van het eiland. Lees meer

De Montanas del Fuego of Vuurbergen zijn de topattractie van het eiland Lanzarote.
  • Ga op vakantie naar altijd zonnig Lanzarote
  • Geniet van goudgele stranden 
  • Bekijk de vulkanen van de Vuurbergen 
  • Verbaas je over het zwarte binnenland 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Een andere troef is de zon en de garantie van droog weer. Hooguit een paar dagen per jaar valt er regen op dit eiland. Water is hier dan ook een kostbaar goed. Ontziltingsinstallaties zorgen voor de nodige aanvoer van water. Dat zal de meeste toeristen wellicht een zorg zijn. Je beschikt er over goudgele stranden en een zon die van geen ophouden weet.

Vulkanen op Lanzarote

Lanzarote is wereldwijd één van de bekendste vulkaaneilanden. De op Lanzarote gelegen vulkaangebieden 'la Caldera del Corazoncillo', 'Montaña Rajada' en vooral 'Montañas del Fuego' zijn wereldwijd bekend.

De Vuurbergen

Het vulkaangebied 'Montañas del Fuego' (de Vuurbergen) vormt het hart en de ziel van het eiland Lanzarote. Rond de 18e en 19e eeuw vonden op Lanzarote zware vulkaanuitbarstingen plaats. Het meest ingrijpend waren de erupties tussen 1730 en 1736, de langste en krachtigste vulkanische activiteit sinds mensenheugenis. Met een onmetelijke oerkracht werden volledige dorpen en landbouwgebieden van de kaart geveegd.

Ook in 1824 was nog een grote uitbarsting. Sindsdien zijn alle kraters uitgedoofd, maar ondergronds gaan de helse krachten nog altijd door. Op sommige plekken is de hitte zelfs aan de oppervlakte te voelen. 10 meter onder het aardoppervlak worden temperaturen nabij de 600°C gemeten. De inwoners van Lanzarote houden nog altijd rekening met een nieuwe uitbarsting van de nu slapende vulkanen.

Timanfaya

De Vuurbergen van Lanzarote bestaan uit 30 grote kraters en meer dan honderd kleinere vulkaankegels. De hoogste krater is 510 meter en heet Timanfaya. Deze krater is vernoemd naar het dorp dat als eerst werd vernietigd door een opstuwende krater. Timanfaya is sinds 1968 een Spaans Nationaal Park, wat zich uitstrekt over 51 km².

Het park geniet de hoogste graad van bescherming en daarom is het grootste deel alleen voor wetenschappers toegankelijk. Sinds 1974 is het een deel van het park geopend voor publiek. Het decor van de uitbarsting, vol met kraters, rotsen, stenen en vlaktes van zwart gestold lava, is dramatisch en onheilspellend. Even denk je dat je net op de maan bent geland. Toch heeft het landschap een verwoestende schoonheid en daarom een enorme aantrekkingskracht. 

Pak de bus of dromedaris 

Het indrukwekkende lavagebied bezoeken kan per bus, op een dromedaris of (alleen op aanvraag twee maanden vooraf) met gids te voet. Bij het bezoekerscentrum laten de gidsen zien dat er nog steeds vulkaanactiviteit is en in het bijbehorende restaurant wordt op vulkanische warmte gekookt.

Reviews en beoordelingen Lanzarote

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lanzarote: Wat te doen + excursies? Plaats je beoordeling

rené roelofsen8 april 2016

Iemand zei dat er weinig te beleven valt op Lanzarote. Ik heb haar gebombardeerd met 500 foto's van alle bezienswaardigheden van het eiland, de mooie accomodaties van Puerto del Carmen en dan met name het vlakke gedeelte van Playa Matagorda. Je kijkt je ogen uit op dit eiland die wij 29 dagen bezocht hebben in februari 2016 met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Lanzarote - gewoon doen en genieten. René

Leo van Dorp22 januari 2016

Een korte opsomming: mooie dorpjes om lekker VERSE vis te eten: El Golfo (prachtig gelegen) of het typische vissersdorp Orzola. De zondagsmarkt in het historische Tequise (niet te verwarren met Costa Tequise). Kunst en architectuur (ook museum) van Cesar Manrique niet vergeten. Gezellig toeristisch met ook mooie stranden: Puerto del Carmen. Leuk aquarium en mooie dierentuin zijn er ook te vinden. Indien gewenst heb ik voldoende foto's.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info