La Gomera: hét eiland voor de natuurliefhebber

Ontdek wandelend de fantastische natuur van La Gomera

La Gomera is het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het wordt gedomineerd door een berg van bijna 1500 meter hoog. Naar La Gomera ga je als uitstap vanaf Tenerife, het eiland dat het dichtst bij La Gomera ligt. Het is slechts 45 minuten varen met de supersnelle ferry's. La Gomera is een echte bezienswaardigheid tijdens je vakantie Canarische Eilanden. Lees meer  

Je vindt op La Gomera een prachtige natuur in alle kleurschakeringen van groen.

  • Geniet van de prachtige natuur op La Gomera
  • Een wandelvakantie om nooit te vergeten
  • Beklim er de hoogste berg 
  • Wandel langs de kuststrook met kiezelstranden
  • Ontdek de aandacht voor Columbus 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Je vindt op La Gomera een prachtige natuur in alle kleurschakeringen van groen. La Gomera gaat door het leven als het groenste eiland van deze eilandengroep met heel wat tropische en andere planten. Met zijn doorsnede van net geen 30 kilometer valt er heel wat te beleven voor wandelaars.

La Gomera heeft ook kleine kiezelstranden die bestaan uit zwarte lavastenen. Het is ook zoals op de andere eilanden een vakantieoord. De meeste hotels liggen in de hoofdstad San Sebastian de la Gomera en aan het dichtbij gelegen Playa de Santiago.

Het regent hier niet meer of minder dan op Tenerife. In het noorden is het wel koeler en vochtiger dan in het zuiden van La Gomera. Het heeft een gemiddelde temperatuur van 22°C. Omdat je hier rond of op de berg bent kunnen de weersomstandigheden nogal verschillen.

San Sebastián

De hoofdstad van La Gomera is San Sebastián. De stad heet in de volksmond ook wel La Villa. De stad is interessant genoeg om wat langer te verblijven. Al wandelend door de straten en steegjes van San Sebastián krijg je een duidelijk beeld van het dagelijks leven van de eilandbewoners.

Plaza de Las Americas 

Elkaar ontmoeten, dat doen de eilandbewoners op het gezellige Plaza de Las Americas, dat gelegen is achter de haven. In de ochtend is het hier nog gezellig druk, maar naar mate de dag vordert en de dagelijkse siësta in gaat, wordt het steeds stiller op dit plein. Pas laat op de avond lopen de terrassen en cafés weer vol.

Plaza de la Constitucion 

Een ander plein dat wat verder de stad in ligt, is het Plaza de la Constitucion. Onder de hoge laurierbomen op het plein is het goed toeven. Volg vanaf hier de Calle Real en je komt vanzelf de belangrijkste bezienswaardigheden van San Sebastian tegen. Bijvoorbeeld de kerk waar, als we de verhalen moeten geloven, Columbus en zijn mannen baden tot God voordat zij op ontdekkingsreis gingen naar de Nieuwe Wereld. In de kerk herken je een aantal verschillende architecturale stromingen, waaronder mudejar, gotiek en barok.

Aandacht voor Columbus

Het Casa de Colón, het huis waar Columbus tijdens zijn stop op La Gomera zou hebben overnacht, is een bezienswaardigheid die je niet mag missen in San Sebastian. In de zomermaanden wordt herdacht dat Christopher Columbus driemaal de stad heeft bezocht voor hij in 1492 de grote oversteek naar Amerika maakte.

Reviews en beoordelingen La Gomera

Heb je zelf tips of opmerkingen over La Gomera: hét eiland voor de natuurliefhebber? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info