La Palma: Groen eiland, wat te doen + excursies

Nagenieten op strand van La Palma na actief wandelen

La Palma is het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Eilanden en volgens de lokale bevolking ook het mooiste eiland. Het is in elk geval het groenste eiland van allemaal en meteen ook het natste. Alhoewel je nu niet moet denken dat het hier altijd regent. Dus is het ideaal voor wandelaars want centraal op het eiland is er een berg van 2426 meter hoog. Lees meer   

Als je naast je wandelactiviteiten ook nog eens wat wil uitrusten op het strand dan kan dit ook op La Palma 
  • Bezoek het mooiste en groenste van alle eilanden
  • Wandel  in het natuurpark van Caldera de Taburiente
  • Bezoek de warmwaterbronnen  
  • Hier nog geen massatoerisme 
  • Ga eerst stappen en rust daarna uit op het lavastrand 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Er zijn wat kunstmatige stranden aangelegd. Natuurstranden hebben een donkerkleurig zand van lavastenen. Geen immense stranden maar ook geen massatoerisme. 

La Palma heeft als hoofdstad Santa Cruz de la Palma. De 100.000 inwoners van La Palma wonen wel niet allemaal in deze stad. Ze hebben zich netjes verspreid over het eiland, zoals in de toeristenoorden Los Cancajos en Puerto Naos. Dankzij de bouwstop, op papier althans, komen er weinig hotels bij en zal dit eiland wellicht nog een tijdje verstoken zijn van massatoerisme.

De temperaturen op La Palma zijn tijdens de winter best aangenaam en rond de 20°C, tijdens de zomermaanden kan dit oplopen tot 30°C of net eronder. De natste periode van het jaar met soms wel zware bewolking is de lente en de herfst.

Caldera de Taburiente

In het prachtige gebied Caldera de Taburiente ligt het even mooie natuurpark ‘Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Het gebied leent zich prima voor wandelingen tijdens je vakantie Canarische Eilanden met een fraai uitzicht op de Roque de los Muchachos, wat het hoogste punt van het eiland is. De Caldera (komvormige krater) domineert de noordelijke zijde van het eiland met zijn doorsnede van ongeveer 10 kilometer. Er zijn zelfs wandelingen mogelijk in de erosiekrater. Hier vlakbij is een internationale sterrenwacht te vinden. Dit is het observatorium Roque de los Muchachos.

La Zarza

Wie graag eens een sprookjesachtige wandeling wil maken, moet zeker een bezoek brengen aan laurierbossen op het eiland La Palma. Deze bossen bevinden zich in het noord-oosten van het eiland op ongeveer tussen de 600 en 1200 meter hoogte. Onderweg kom je waarschijnlijk langs de Nogales kloof. Er zijn ook mogelijkheden om wandelingen te maken naar de warmwaterbronnen Marcos en Cordero. In het culturele park de la Zarza zijn rotstekeningen te bewonderen van de oorspronkelijke bewoners ‘de Benahorieten’. In het informatiecentrum wordt meer verteld over hun leven en werkwijzen.

Fuencaliente de la Palma

In het zuiden van het Canarische eiland La Palma vind je de geneeskrachtige warmwaterbronnen Fuencaliente de la Palma. Dit zuidelijke stuk van het eiland staat ook wel bekend om de vulkanen San Antonio en Teneguia. Verder zijn er nog veel bananen- en wijnplantages te vinden. Het zeer pittoreske dorpje Los Canarios is zeker een bezoekje waard. Hier zijn de houten balkons weer het kenmerk van het eiland. Op het uiterste zuidpunt staat een vuurtoren uit 1967 bij de zoutpannen. Tegenwoordig is dit een museum met exposities over het leven in de zee. Met een beetje helder weer is er zicht op de eilanden El Hierro en La Gomera.

Reviews en beoordelingen La Palma

Heb je zelf tips of opmerkingen over La Palma: Groen eiland, wat te doen + excursies? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info