Tenerife: Wat te doen + excursies

Tenerife, eiland vol uitersten, blijft op nr. 1

Tenerife is één van de meest bekende eilanden met een brede variatie aan toeristische mogelijkheden. Wie Tenerife bezoekt kan niet naast de Teide kijken (3718 meter). Deze slapende vulkaan is één van de grootste bezienswaardigheden voor de massa toeristen die het populaire Tenerife bezoeken tijdens een vakantie Canarische Eilanden. Lees meer  

Het nachtleven dat je vooral op Playa de las Americas aantreft tart elke verbeelding. 
  • Boek een vakantie naar Tenerife
  • 'Bedwing' de vulkaan de Teide 
  • Bezoek ook een van de musea
  • Maak een excursie naar Masca, oud piratendorp  
  • Geniet van de zuivere lucht en het ideale klimaat 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Nationaal Park Del Teide

Vulkaan El Teide en het omringende gebied is een nationaal park met een grote variatie aan landschappen. In het westen tref je gitzwart vulkaangesteente aan, net onder de Pico del Teide heb je een prachtig uitzichtpunt (‘mirador’) over fraai gevormde vulkanische rotsen en meteen ten oosten van de piek zie je landschappen die door zwavel op zo’n manier groen gekleurd zijn dat je je op een andere planeet waant.

Tenerife kent van alle Canarische eilanden ook het meeste tegenstellingen. De Teide, de hoogste berg van Spanje trouwens, zit hier voor iets tussen. Deze vulkaanberg deelt het eiland in twee klimaatzones in. In het groene noorden van Tenerife is het frisser en vochtiger met als belangrijkste trekpleister de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Het zuiden daarentegen is warmer en droger met als toeristisch hoogtepunt Los Cristianos. 

Musea 

Tenerife telt een redelijk groot aantal musea, waarbij de meeste musea kunstcollecties herbergen. Enkele andere musea die de moeite waard zijn zijn het Museum van Dimas Coello in Candelaria, gewijd aan één van de grootste kunstenaars die het eiland gekend heeft, het Museo de la Naturaleza y el Hombre in Santa Cruz en het archeologisch museum in Puerto de la Cruz. 

Piratendorp Masca 

Het piratendorp Masca is een populaire excursie op Tenerife. Gekoppeld aan een bezoek aan dit bergdorp met een prachtig panoramisch uitzicht is meestal een afdaling waarbij je wandelend een hoogteverschil van zo’n zeshonderd meter overbrugt. De wandelroute die voor een deel door de Mascakloof gaat eindigt na zo’n drie tot vier uur op een klein rotsenstrand. Van hieruit kun je per boot naar Los Gigantes varen.

Garachico 

Eén van de meest authentieke plaatsen op het eiland is het aan de noordkust gelegen Garachico, waar het straatbeeld mede bepaald wordt door historische gebouwen zoals de kerk, enkele kloosters en traditionele woningen.

Drukte en rust op Tenerife 

Tenerife is één van de meest bruisende eilanden. Het nachtleven dat je vooral op Playa de las Americas aantreft tart elke verbeelding. Maar toch zijn er op Tenerife nog rustige plekjes te vinden zoals het Playa de la Arena.

Je vervelen op dit eiland is bijna ondenkbaar. Er zijn uitstekende, diverse excursiemogelijkheden. Hiervoor kan je zelf een auto huren of met het goed georganiseerd openbaar vervoer het eiland verkennen. Het feit dat de Canarische Eilanden niet alleen een ideaal klimaat hebben maar ook nog over de zuiverste lucht beschikken, nemen we er heel graag bij.

Reviews en beoordelingen Tenerife

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tenerife: Wat te doen + excursies? Plaats je beoordeling

Luc21 februari 2023

Overzichtelijke gids, vrij compleet, met zeer interessante en praktische tips.

Dirk25 januari 2020

De enige reactie die ik je kan geven is: Wat kan je daar nog aan verbeteren? niets, optimaal en zeer informatief doe zo voort.

dirk bolsens11 december 2019

mooie reisgids,er zitten zeker tips en uitstappen in die we ,als we op Tenerife zijn, zullen gebruiken

Marleen Gauquie23 december 2018

Heel goeie basis om Tenerife te ontdekken.

Arnold Welvaert29 mei 2018

De gids is heel goed opgesteld met heel veel nuttige tips die goed uitgelegd zijn.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info