Gran Canaria: Wat te doen & Excursies

De troeven van Gran Canaria: het klimaat, zee, strand, wisselend landschap ...

Gran Canaria is een begrip in de toeristische sector. Het is een ruw en dor vulkanisch eiland met een prachtig wisselend landschap. Dit is wellicht niet de reden waarom jaarlijks meer dan 3 miljoen toeristen een vakantie Canarische Eilanden boeken. Het optimale klimaat op Gran Canaria, 365 dagen per jaar, en de schitterende voorzieningen voor de vakantiegangers zijn dat wel. Lees meer

Hou je van zon, zee, strand en een vleugje cultuur, dan zit je goed op Gran Canaria
 • Geniet het hele jaar van een optimaal klimaat
 • Ontdek het ruwe, dorre, vulkanische landschap
 • Geniet van prachtige vergezichten
 • Maak een stapje in het uitgaansleven 
 • Mis de mooie dorpjes niet van het eiland 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Hou je van zon, zee en strand dan zijn Puerto Rico, Maspalomas en Las Palmas de uitgelezen plaatsen. Je kan je er onmogelijk vervelen door de vele activiteiten en het druk uitgaansleven. Bovendien is de unieke natuur onmiddellijk in de buurt: de duinen van Maspalomas, de rots van Nublo en de botanische tuinen. Maar je vindt hier ook wat culturele en historische bezienswaardigheden. 

La Vegueta

La Vegueta is een historische wijk in de hoofdstad Las Palmas. In deze wijk staan enkele van de fraaiste gebouwen van de stad, waaronder de Santa Ana kathedraal, het Casa de Colón en het Casa Consistorial. Fotogenieke plekken tref je aan op het plein voor de kathedraal, Plaza de Santa Ana. Daar staan een paar magnifieke gebouwen, plus acht bronzen beelden van verschillende honden. Bovendien herbergt La Vegueta het huis van Columbus (Casa de Colón), één van de fraaiste musea van heel Gran Canaria.

Teror

Velen beschouwen de bedevaartplaats Teror als het mooiste dorp van Gran Canaria. Aan het Plaza Nuestre Señora del Pino vind je de indrukwekkende basiliek waar zich het eeuwenoude beeld van Maria bevindt. Een bezienwaardigheid die je zeker niet mag missen, zijn de historische gekleurde woningen met houten balkons in de Calle Real de la Plaza. Dit is een mooi voorbeeld van zeer geslaagde Canarische architectuur.

Bezoek tijdens je vakantie Canarische Eilanden ook de zondagse weekmarkt in Teror voor verse en lekkere producten, zoals groente en fruit. Het is een drukke markt die tot de beste van Gran Canaria wordt gerekend. 

Roque Nublo

Het kost je een wandeling van een halfuur, maar dan heb je ook wat. De Roque Nublo is de moeite van het bekijken waard. Voor je zie je een tachtig meter hoge basaltrots. De Roque Nublo wordt beschouwd als hét symbool van Gran Canaria. Vanaf deze plek op 1800 meter hoogte heb je bovendien een geweldig uitzicht over het eiland Gran Canaria. Bij helder weer zie je vanaf hier ook Tenerife liggen.

Gáldar

Gáldar is een authentiek dorp aan de noordzijde van Gran Canaria. Je vindt er een prachtig centraal plein (Plaza de Santiago) met een aantal leuke tapasbars en een fraaie kerk. Lokale producten koop je er op de kleine zondagse markt. Het archeologisch museum Cueva Pintada herbergt een archeologische site en een bijzondere grot vol mooie muurschilderingen. 

 • Alle promoties Gran Canaria incl. vlucht

  Alle promoties Gran Canaria incl. vlucht

  Vakantie Gran Canaria inclusief ontbijt met steeds een bezoek of iets extra's. Hotels zijn of kleinschalig en gelegen in het binnenland of gelegen aan niet te drukke stranden. We geven graag offerte voor vlucht en eventueel huurwagen.
  va. € 799 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Gran Canaria

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gran Canaria: Wat te doen & Excursies? Plaats je beoordeling

Marja de Winter19 december 2023

Hartelijk dank voor de reisgids voor Gran Canaria. Wij gaan daar over een aantal weken naar toe en zullen de gids zeker gaan gebruiken. Vriendelijke groet, marja de winter.

pellis willy peter benoitlei 4315 december 2017

zeker geen opmerkingen,veel goede informatie gevonden.Ik en mijn vrouw hebben het eiland al twee maal bezocht(wat goed meegevallen is) maar hebben nu nog veel goede info gevonden.Dank U.

Luc Ielegems1 september 2016

Tof overzicht van wat er in Gran Canaria te beleven en te zien is.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info