Kent, ontdek de bezienswaardigheden

Ga mee op verkenning door Kent met behulp van drie unieke trajecten

Kent delen we op in drie unieke trajecten. Verken ze op eigen ritme. We komen in het oostelijke deel met verrassende locaties, soms minder bekende maar bekoorlijke stadjes. Betoverende en bekende plaatsen doen we aan tot over de grens met East-Sussex. Op 'n uurtje van Dover maken we een reis vanuit de ogen van een kind in een aantal activiteiten verzameld rond 'Country 1066'.  Lees meer

Kent zal je bekoren en betoveren in al zijn vormen.
  • Maak een rondreis door Kent in drie thema's
  • Bezoek de bekende plekjes
  • Laat je verrassen door het oostelijke Kent
  • Ontdek niet alledaagse locaties
  • Geniet samen met de kids in 'Country 1066' 

Gratis reisgids Kent?

Gratis reisgids downloaden

Oostelijk Kent

Op slechts 35 km van Dover ligt de eerste bestemming in oostelijk Kent. We selecteerden gevarieerde toeristische bestemmingen in deze minder bekende kant van Kent. Op het programma staan: onvermijdelijk, een prachtige tuin, we treden in de voetsporen van Charles Dickens en Turner, wandelen of fietsen over de kliffen, kuieren door victoriaanse stadjes, bezoeken een moderne kunsttempel, dalen af in mysterieuze schelpengrotten, dwalen rond op een erfgoedsite van de Royal Navy, overnachten in een woonwagen op een natuurreservaat, keren terug naar onze jeugdjaren met miniatuurtreintjes, smullen van oesters, zelfs buskruit kent geen geheimen meer voor ons en luisteren ingetogen naar een “choral evensong”.

Betoverende plekjes

Van de kathedraal in Canterbury heb je zeker al gehoord. We gaan die nu ook bezoeken. Net als andere bekende plaatsen met de kastelen van Hever en Leeds, de Sissinghurst Castle Gardens plus een nog betoverende en bekende plaatsen in Kent en East-Sussex.

Kinderen in COUNTRY 1066 (Hastings en regio)

Op slechts een uurtje rijden van Dover vinden we een hele waaier aan activiteiten die kids kunnen bekoren. Nemen we jullie even mee op sleeptouw naar “Country 1066”.
In 1066 vindt er een grote veldslag plaats tussen het Franse leger o.l.v. Willem II van Normandië en het leger o.l.v. Koning Harald II. Meestal gekend onder de “Slag bij Hastings”, gewonnen door Willem II van Normandië maar eigenlijk uitgevochten een tiental kilometer verder in Battle. Wij zijn niet zo geïnteresseerd in deze oorlogsfeiten, maar we gaan op zoek naar enkele kindvriendelijke attracties.


Reviews en beoordelingen vakantie Kent

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kent? Plaats je beoordeling

Karin 7 mei 2019

Mooi beschreven toer

Dirk Bosschaerts 19 september 2017

zeer bruikbare gids met heel wat nieuwe tips en links. We dachten Kent te kennen en passeerden het nog enkel op doorreis, maar we zullen er toch nog eens wat aandacht aan moeten besteden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info