Kent: Country 1066, kindvriendelijke attractie

Met de kids het Kanaal over naar Country 1066

Rond 10 u. schepen we in. Het grote avontuur begint voor onze kleinzoon: voor het eerst op zo’n groot schip en dan één van de drukst bevaren zeeën oversteken. Tijdens de ganse overtocht worden we bestookt met vragen: hoeveel auto’s en vrachtwagens kunnen er zo in de buik van een schip? Geldt op de zee ook een voorrang van rechts of heeft het grootste schip altijd voorrang? Wordt het schoolkrijt ook gemaakt van de krijtrotsen van Dover? We zijn rond 10 u. vertrokken en het schip meert reeds om 10.30 u aan.  Lees meer

Op bezoek in Country 1066 is een aaneenschakeling van verrassende en beklijvende momenten.
  • Ga kijken waar Junglebook 'geboren' werd
  • Maak een boottochtje met de kids aan het stuur
  • Bezoek de waterburcht Bodiam Castle
  • Reis mee op een stoomtrein
  • Ontdek Drussilas Park, 'n zoo op kindermaat
Gratis reisgids downloaden

Daarna nemen we de wagen en sturen die richting het attractiepark Country 1066, op slechts een uurtje rijden van Dover. In Country 1066 vinden we een hele waaier aan activiteiten die kids kunnen bekoren. 

In 1066 vindt er een grote veldslag plaats tussen het Franse leger o.l.v. Willem II van Normandië en het leger o.l.v. Koning Harald II. Meestal gekend onder de “Slag bij Hastings”, gewonnen door Willem II van Normandië maar eigenlijk uitgevochten een tiental kilometer verder in Battle. Wij zijn niet zo geïnteresseerd in deze oorlogsfeiten, maar we gaan op zoek naar enkele kindvriendelijke attracties.

Het wordt ons gemakkelijk gemaakt, want op korte afstand van elkaar worden we geconfronteerd met Junglebook, een boottochtje, een treinrit met een oude stoomlocomotief, een kinderzoo met Thomas de trein, een aquarium met nemo’s,www.drusillas.co.uk

Op bezoek bij Rudyard Kipling: de auteur van Junglebook

Lees meer op onze aparte pagina.

Per boot, trein en te voet

Een dagtocht vol variatie. We worden ’s morgens verwacht aan het Bodiam Boating Station in Newenden. Een hartelijk verwelkoming door gastvrouw Vanessa. Het jonge bedrijf wordt uitgebouwd tot een gastenverblijf met overnachtingsmogelijkheden op een camping, tea & lunchgarden, speeltuin, kajak-, kano- en roeibotenverhuur, visgelegenheid.

Nabij een middeleeuws bruggetje uit 1706 stappen we in een omgebouwde reddingsboot van de Navy en varen we 4,5 mijlen op de Rother River. Gastheer Alex laat graag de kids aan boord even kapitein zijn en de boot besturen.
Adres:  Adres: Rye Road, Newenden
Website: www.bodiamboatingstation.co.uk  

In de verte doemen reeds de torens op van Bodiam, een waterburcht uit de XIVe eeuw. Meer informatie op onze aparte pagina van Bodiam Castle.

Op wandelafstand van het kasteel ligt het station van Bodiam. Vanaf hier kan je met een stoomlocomotief en historische treinstellen van de Kent & East Sussex Railway een tocht maken door de vallei van de Rother River. 
De hele treinrit (die loopt tot Tenterden) is 16 km lang, maar wij stappen af in Northiam.
Nostalgisch worden we als we de geur en de geluiden horen van de aankomende stoomlocomotief. Instappen en een plaatsje zoeken in eerste, tweede of derde klas. De kaartjesknipper komt langs en laat de kinderen de kaartjes ontwaarden. 

De Kent & East Sussex Railway werd in 1900 in exploitatie genomen, maar in 1954 werd het passagiersvervoer gestopt en het goederentransport zeven jaar later. Een groep enthousiaste treinliefhebbers lieten de stoomtrein terug puffen in 1974. 
Tal van activiteiten worden georganiseerd om de exploitatie financieel gezond te houden, zoals de zondagslunches in een “Wealden Pullman” wagon. 
Adres: Station Road, Tenderden
Website: www.kesr.org.uk 

Dan nog een wandeltocht van een halfuurtje tot het Bodiam Boating Station om onze auto terug te vinden. Het einde van een heel gevarieerde dag.

Drusillas Park

De volgende ochtend trekken we naar Alfriston waar we Drusillas Park bezoeken: een zoo op kindermaat. Een zoo met hoofdzakelijk kleine dieren en animatie afgestemd op kinderen. Doorheen de zoo loopt één parcours, zodat verloren lopen bijna uitgesloten is. Bij de ingang krijgen de kinderen twee doeboekjes. Een stempelboekje (spotter book): telkens zij een afgebeeld dier zien, krijgen ze wat informatie en kunnen zij dit afstempelen. Een tweede doegids is de “Zoolympics Challenge”, kids trachten de records van de dieren te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het op één poot staan van de flamingo’s. Bij de voedermomenten van eekhoorns, pinguïns, otters en apen wordt nuttige info gegeven. De maki’s (lemurs) laten zich gewillig strelen. Kleine papagaaitjes komen op je arm zitten waar ze uit een potje honing komen eten. 

Kleinzoon heeft voor het eerst op school een spreekbeurtje moeten houden: over de rode panda’s. Sinds vorig jaar verblijft er een koppel in Drusillas Park en deze beestjes in het echt bezig zien is toch nog altijd iets anders dan op film.

Op het einde van de zoo-circuit wacht nog een leuke verrassing: een klein attractiepark opgebouwd rond Thomas: natuurlijk staat een treinrit met Thomas op het programma. Het is te vlug middag en Hastings staat nog op ons programma.
Adres: Alfriston Road, Alfriston
Website: www.drusillas.co.uk 

Nog meer attracties in Hastings lees je op onze aparte pagina.

Algemene info Country 1066: www.visit1066country.com 

Let op!
Kinderen die reizen zonder hun ouders dienen in het bezit te zijn van een officieel document van de gemeente.

Reviews en beoordelingen Country 1066

Heb je zelf tips of opmerkingen over Country 1066? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info