Kent: Sissinghurst Castle Gardens

Laat je verrassen door het domein van Sissinghurst Castle Gardens

Sinds 1967 is Sissinghurst Garden eigendom van The National Trust. Zij besloten tot de aankoop van de unieke Sissinghurst Castle Gardens om drie redenen. De laatste eigenares, Vita Sackville-West, was een beroemd schrijfster. Het domein heeft een belangrijke geschiedenis. Maar natuurlijk vooral omwille van zijn tuin. Lees meer

Om voluit te kunnen genieten, trek je best enkele uren uit voor een bezoek. 
  • Bezoek Sissinghurst Garden
  • Verdiep je in de geschiedenis van de tuinen
  • Neem 'n kijkje in de rijke bibliotheek
  • Maak korte themawandelingen
  • Voorzie ruim de tijd om alles te ontdekken
Gratis reisgids downloaden

De Sissinghurst Garden werd aangelegd in de jaren 1930 door de laatste eigenares en haar man Harold Nicolson, een historicus en diplomaat. Sissinghurst Garden is gelegen op een drietal kilometer van Cranbrook.

Geschiedenis

Zijn geschiedenis gaat terug tot de middeleeuwen toen het domein bestond uit een stenen 'manor' met slotgracht. Koningin Elisabeth I liet er een groots en voortreffelijk 'mansion' bouwen. Doch de eigenaars kozen tijdens de Burgeroorlog voor de verkeerde zijde. Niet alleen het fortuin van de familie Sackvilles-Knole slonk maar ook het gebouw verviel. In 1756 werd het tenslotte een gevangeniskamp voor Franse krijgsgevangenen, na 7 jaar bleef er nog amper een derde over van de gebouwen. Vanaf dan tot 1855 was het een armenhuis, dan was elke bewoning onmogelijk geworden.

In 1928 stond het domein te koop. Slechts in 1930 vond het een koper, nl. de schrijfster Vita Sackville-West. Zij wou een gebouw kopen waar ze een mooie tuin kon inrichten. Het heeft Vita en haar echtgenoot veel bloed en tranen gekost vooraleer het bewoonbaar was. Haar grote werk kunnen we nu gaan bewonderen, dankzij The National Trust en zijn vele vrijwilligers. Vita stierf in 1962.

Bibliotheek

Naast de tuin kan je ook de grote bibliotheek gaan bezoeken. Niet minder dan 4000 boeken hebben Vita en Harold verzameld. In tegenstelling tot vele kastelen is dit geen pronkruimte of feestzaal voor grote banketten. Zij leefden samen met hun twee zonen eerder teruggetrokken, gastenverblijven waren er trouwens niet. Ook de toren is te bezoeken. Daar is Vita's schrijfkamer ondergebracht. Werkelijk een onvergetelijke ruimte, ideaal om tot rust te komen. Ongeveer twintig boeken werden in deze ruimte geschreven. Vita vertoefde tijdens de zomer de ganse dag in de tuin en schreef dan tijdens de nacht. 

Indeling tuin

De tuin is ingedeeld volgens de oude muren die nog recht stonden. Er werden een paar nieuwe muren geconstrueerd om het geheel af te maken. Kenmerkend zijn de vele prachtige gangen waarin muren, stenen en groen een unieke symbiose vormen. Zo is er de 'lime walk', de 'yew walk' en de 'moat walk'. Er is natuurlijk een rozentuin, een cottagetuin en een kruidentuin. Gewoonweg prachtig is de witte tuin, waar wit overtreft. 

Voor een bezoek aan Sissinghurst Garden dien je minstens 4 uur uit te trekken. Er worden slechts een beperkt aantal bezoekers per uur toegelaten. Eénmaal binnen mag je er zolang vertoeven als je wilt. Zelfs in het drukke seizoen (mei - juni) is het hierdoor prettig en rustig wandelen in de tuin. Als particulier kan je niet reserveren, in groep is dit wel verplicht. Hou terdege rekening met een wachttijd van 1 à 2 uur. Voor de ingang is er voldoende gelegenheid om de tijd te doden.
Je kan al online een kijkje nemen op www.nationaltrust.org.uk/sissinghurst-castle-garden

Reviews en beoordelingen Sissinghurst

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sissinghurst? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info