Canterbury, parel aan de kroon van Kent

Herbeleef de Canterbury Tales en leer over Thomas Becket

Onder de Romeinen was Canterbury een zeer belangrijke plaats, maar ze werd al eeuwen eerder gesticht, naar men aanneemt door de stam van de “Belgae”. Uit welke richting je ook komt, je ziet de befaamde kathedraal oprijzen boven de overige bebouwing. De oorsprong van de kathedraal gaat terug tot het jaar 597, maar het huidige bouwwerk dateert grotendeels van de heropbouw in 1070, nadat haar voorganger in 1067 platgebrand werd.  Lees meer

In Canterbury kom je altijd uit bij Thomas Becket.
  • Bezoek de kathedraal van Canterbury
  • 'Voel' de aanwezigheid van Thomas Becket
  • Luisteren en kijken naar de Canterbury Tales
  • Volg de weg van de pelgrims
  • Doe mee aan een 'spooky' wandeling
Gratis reisgids downloaden

De populariteit van de kathedraal als bedevaartsoord kreeg een geweldige impuls na de moord aldaar op aartsbisschop Thomas Becket in 1170. In geen tijd groeide de kathedraal uit tot een van de allerbelangrijkste bedevaartsoorden in de Middeleeuwen.
Website: www.canterbury-cathedral.org  

In de 14de eeuw schreef Geoffrey Chaucer zijn wereldvermaarde “Canterbury Tales”; verhalen verteld door monniken op bedevaart naar het graf van Thomas Becket. Eeuwenlang bleef deze verhalenbundel het meest gelezen boek in Engeland. Eveneens een bezoek waard is “St. Margaret’s Church” waar hedendaagse techniek je de “Canterbury Tales” laat herbeleven. Heb je het liever wat meer “spooky” dan zijn er op vrijdag- en zaterdagavond nachtelijke geleide wandelingen door de stad.
Website: www.canterburytales.org.uk

Reviews en beoordelingen Canterbury

Heb je zelf tips of opmerkingen over Canterbury? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info