Kent: tuinen en kastelen

Geniet van de combinatie van natuur en kastelen in Kent

In Kent beleef je met al je zintuigen een unieke mix van tuinen en kastelen. Soms resten er maar ruïnes, maar andere kastelen tonen hun mooiste interieurs. In de omliggende tuinen worden alle zintuigen geprikkeld. Niet enkel voor de bloemen en planten maar je kan ook verdwalen in een doolhof, wandelen in de groene omgeving, wandelen op een slagveld enz,... Lees meer

Puur genot voor het oog, die mix van kasteel- en tuinpracht.
  • Bewonder het interieur van Hever Castle 
  • Ontdek waarom Leeds Castle zo geliefd is
  • Wandel op het slagveld van Battle Abbey
  • Verken het pittoreske Rye en Tenterden  
  • Ontdek het geheim van Royal Turnbridge Wells
Gratis reisgids downloaden

Hever Castle

Hever Castle een eindje westelijk van Tonbridge is weer zo’n schitterende combinatie van kasteel en tuin, zoals er meerdere zijn in Kent. Hier is het schitterende interieur een pluspunt in vergelijking met elders. De onfortuinlijke Anne Boleyn bracht hier haar jeugd door. Later verloor ze letterlijk haar hoofd. Ook hier is er aan kinderen gedacht: behalve een avontuurlijke speeltuin is er zowel een klassieke doolhof als eentje op stapstenen in het water. Ook de gekostumeerde figuren in het kasteel als de miniatuurhuisjes zullen hen aanspreken. 
Website: www.hevercastle.co.uk

Leeds Castle

Wil je “Leeds Castle” bezoeken houdt er dan rekening mee dat het een van de meest geliefde kastelen in Engeland is, zeker omwille van zijn romantisch uitzicht en ligging. Bovendien speelde het een belangrijke rol in de geschiedenis. Ook dit kasteel werd gebouwd voor een familielid van Willem de Veroveraar, meer bepaald zijn neef. “Eigen familie eerst” is immers geen loos begrip in adellijke kringen. De man die het prachtige omgevende landschap aanlegde is dezelfde als in Chilham Castle. Je kan in Leeds Castle een ganse dag vertoeven. Na je bezoek aan het kasteel wachten je nog thematuinen, volières, een doolhof en tientallen hectaren groene wandelomgeving.
Website: www.leeds-castle.com

Scotney Castle Gardens

Nog zo’n mooie tuin in Kent is die van Scotney Castle Gardens, gelegen aan de voet van een kasteel. Typisch voor deze tuin zijn de vele rododendrons. Het spreekt vanzelf dat de ideale periode voor een bezoek natuurlijk einde mei, begin juni is, afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar ook in de herfst is het een voortreffelijke tuin door zijn vele kleurvariaties. Bezoek deze tuin niet voor half mei, het is dan groen, geen bloemetje te bespeuren. Een kleine maar fijne tuin die zeker niet mag ontbreken op het programma. 
Website: www.nationaltrust.org.uk/scotney-castle

Battle Abbey

Battle Abbey werd gebo uwd op de slagvelden van Willem de Veroveraar. Hier versloeg hij de Britten in 1066 (Slag bij Hastings). Enkele jaren later liet hij hier een abdij bouwen. Het altaar staat op de exacte plaats waar King Harold stierf. Nu blijven er alleen nog ruïnes over, die je kan bezoeken. In één adem kan je ook een wandeling maken op het slagveld, met de nodige informatie. Dit is alleen mogelijk via de inkom van Battle Abbey.
Website: www.english-heritage.org.uk/visit/places/1066-battle-of-hastings-abbey-and-battlefield

Rye

Rye was een belangrijke havenstad die tot de prestigieuze "Cinque Ports" behoorde. Nu ligt het stadje een paar kilometers landinwaarts maar heeft nog steeds een klein haventje. Rye moet je zeker bezoeken voor zijn middeleeuwse huizen en smalle kronkelende straatjes, zoals de Mermaid Street. Een paar kleinere musea vertellen je meer over de geschiedenis van dit plaatsje.
Website: www.visitrye.co.uk

Tenterden

Dit is een plaatsje dat vooral bekend is om zijn cottages bedekt met elkaar overlappende houten latten tegen de gevels. Een eind buiten het plaatsje ligt een wijngaard met een goede reputatie op vlak van witte wijn: The Chapel Down Winery, dat in kleine groepjes kan bezocht worden. 
Website: www.englishwinesgroup.com

Royal Turnbridge Wells

Toen ene Lord North in de 17de eeuw beweerde dat het licht gekleurde water uit een bron in het gehucht Tunbridge geneeskundige eigenschappen bezat werd dat nieuws opgepikt door een lokale hertog die er geld in zag en het plaatsje omvormde tot het kuuroord Tunbridge Wells. Toen ook de toenmalige koning het idee steunde haastte de hele hofhouding en het adellijke volkje zich om ook regelmatig van dat water te drinken. Succes verzekerd! Fans van het koningshuis slaagden erin om “royal” toe te voegen aan de dorpsnaam. Het vroegere gehucht werd omgebouwd tot een mondain kuuroord en in 1638 voorzien van een nog steeds bestaande zuilengang (The Pantiles), waar je eventueel een slokje van dat water kan proeven. 
Website: www.visittunbridgewells.com

Nog meer tuinen en kastelen kan je vinden op de volgende pagina's:

  • Sissinghurst Castle Gardens
  • Bodiam Castle

Reviews en beoordelingen Tuinen en kastelen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tuinen en kastelen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info