Kent: landgoed Bateman's, thuis van de Kiplings

Op bezoek bij auteur van Junglebook in

Vol verwachting zoeken we Bateman’s op: het landgoed uit de 17e eeuw waar Kipling vanaf 1902 tot 1936 woonde. Bij de jeugd vooral bekend door zijn Junglebook, waarin Mowgli, de beer Baloe, de slang Ka, de panter Bagheera en de wolf Akela een hoofdrol spelen. We bezoeken op Bateman's het Jacobean house en doen er een verrassende rondleiding. Lees meer

Je voelt je opnieuw 'n beetje kind in de wereld van Junglebook.
  • Bezoek het woonhuis van Rudyard Kipling
  • Volg de rondleiding en kom alles te weten
  • Ontdek de plek waar Junglebook 'ontstond'
  • Luister naar de leuke kortverhalen
  • Laat de kids het 'Junglebook Trial' spoor volgen
Gratis reisgids downloaden

In het huis wachten vrijwilligers van de National Trust je op, in de kamers wijzen ze je op enkele memorabilia die je ze anders niet zou opmerken. Vooral de slaapkamer en het bureau tonen de woonsfeer van begin de twintigste eeuw. Maar waar we vooral naar uitkijken is de Junglebook room: vroeger een kleine slaapkamer maar nu vind je er de originele prenten terug van Junglebook, een schilderij van de slang Ka.

Een vrijwilliger vroeg of we even tijd hadden om naar een kortverhaal te luisteren en op een gepassioneerde wijze vertelde hij hoe een olifant aan zijn lange slurf kwam – een kortverhaal van Kipling uit "The Elephant's Child/How the Elephant got his Trunk" en ook kom je te weten waarom de olifanten een slurf hebben. In de landschapstuin rond het landhuis vind je een vijverpartij en een rozentuin; deze laatste liet Kipling aanleggen met het prijzengeld van de Nobelprijs voor Literatuur die hij in 1907 ontving. De kids kunnen in de tuin een “Junglebook Trial” volgen. Half verborgen vind je er ook een kleine grafsteen met de inscripties RK. In een garage vind je Kipling’s Roll Royce uit de jaren 1928. Achter een wilde tuin staat een watermolen, op woens- en zaterdag wordt het koren nog tot meel gemalen. In Kipling’s tijd diende hij voor opwekking van elektriciteit. 

De omgeving, de Dudwell Vallei, is een prachtig wandelgebied. Bij het onthaal kan je een Nederlandstalig foldertje ophalen en ook een tas met kinderspelen. 
Adres: Bateman's Lane, Burwash
Website: www.nationaltrust.org.uk/batemans

Reviews en beoordelingen Bateman's

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bateman's? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info