Kent: Bodiam Castle, beleving voor jong en oud

Beleef een middeleeuws dagje in Bodiam Castle

De geschiedenis van “Bodiam Castle” gaat meer dan 7 eeuwen terug in de tijd. Dit relatief goed bewaarde kasteel, ongeveer 20 km noordelijk van Hastings, is een prachtig voorbeeld van een middeleeuws kasteel mét slotgracht. Het werd gebouwd als bescherming tegen een eventuele Franse aanval, maar die is er nooit gekomen. Van op Bodiam Castle heb je een fraai uitzicht op de “Rother Valley”. Misschien is dat wel de gelegenheid voor een stevige wandeling, het kasteel ligt immers op het traject van het “Sussex Border path”. Lees meer

Bodiam Castle laat je proeven van het ridderleven.
  • Begin het bezoek met een kortfilm 
  • Klim naar de torens, de kantelen,...
  • Waan je even ridder of prinses
  • Laat je verbeelding op hol slaan
  • Schiet eens met hand- of kruisboog
Gratis reisgids downloaden

Met de kids naar Bodiam Castle

Gebouwd door Sir Edward Dallynrigge, die zijn rijkdom vergaarde als militair tijdens de Honderdjarige Oorlog. Water was er niet alleen uit defensief oogpunt rond de burcht, maar diende via enkele vijvers ook als energiebron van de molen. Het kasteel werd tijdens de Engelse burgeroorlogen verlaten en verkommerde. In 1926 kwam het in handen van de National Trust. Je betreedt het kasteel via een impressionante poort met valhek, waarschijnlijk het oudst bestaande in Engeland. Het bezoek begint met een korte film die de geschiedenis van het kasteel, ook voor kinderen, heel aanschouwelijk voorstelt.

Daarna is het klimmen geblazen op de spiraalvormige trappen van één van de vier hoektorens, langs de kantelen lopen, en dwalen door ruimten die eens dienst deden als ontvangsthall, keuken, kapel,... Een plaats waar kinderen hun verbeelding kunnen laten werken, en zich een dagje ridder of prinses kunnen wanen. Ambachtslui bakken nog op een ouderwetse manier brood, de molenaarsvrouw of de boswachter doen je verbeelding op hol slaan met hun vertellingen.

Elk jaar vindt er in augustus een groot middeleeuws spektakel plaats, een voorsmaakje hiervan krijgen de kinderen op de grasvelden rond het kasteel: schieten met een hand- of een kruisboog, katapultschieten,... Maar je vindt op het domein verrassend nog een recente bunker terug, gebouwd in 1940 om een eventuele invasie van de Duitsers via de Rother Rivier tegen te houden! En vooraleer naar het treinstation te trekken, heerlijk picknicken op de “green” rond het kasteel. 

Website: www.nationaltrust.org.uk/bodiam-castle  
Website wandelpad: www.sussexborderpath.co.uk

Reviews en beoordelingen Bodiam Castle

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bodiam Castle? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info