Kent: Dover en Folkestone, méér in petto dan gedacht

Laat je verrassen door wat je nog niet zag in Dover en Folkestone

Door zijn jarenlange reputatie als aanvoerhaven voor toeristen heeft Dover een grotere aantrekkingskracht. Die reputatie dateert wellicht al uit de tijd van de Romeinen, die vlakbij (in St. Margaret-at-the-Cliffs) een vuurtoren bouwden. Inzake tijd en historisch belang mag “Dover Castle” in Dover er ook wezen. Het werd gebouwd als onderdeel van een Normandische verdedigingsgordel en voorzien van een hoge donjon. Website: www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/dover-castle  Lees meer

Loop ook eens over de onbekende paden in Dover en Folkestone.
  • Ontdek het andere Dover
  • Bezoek Dover Castle 
  • Leer over de geschiedenis van Dover
  • Wandel op de promenade van Folkestone
  • Maak een natuurtrip in Brockhill Country Park
Gratis reisgids downloaden

Eveneens een bezoekje waard is Dover Museum dat gewijd is aan de geschiedenis van het stadje, maar vooral kan pronken met een 3600 jaar oude boot die hier werd opgegraven en nog behoorlijk geconserveerd is.
Je leest er meer over op de website: www.dovermuseum.co.uk

Folkestone

Verwijder je in Folkestone zo snel mogelijk uit het gewoel van de toeristen die het land willen binnenkomen of verlaten en trek naar aangenamer oorden zoals “The Leas”. Deze ruim twee kilometer lange promenade boven de witte kliffen laat je geleidelijk acclimatiseren aan de Engelse leefwijze en omgeving. In de omgeving zijn er nog wel meer wandelmogelijkheden (25 mijl wandelpaden), zoals bijvoorbeeld in Brockhill Country Park (nabij Hythe) of in de Romney Marsh. 
Website: www.discoverfolkestone.co.uk

Reviews en beoordelingen Dover - Folkestone

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dover - Folkestone? Plaats je beoordeling

kees flipse27 juli 2019

kort en duidelijk overzicht met mogelijke uitstapjes. handig!. een beschrijving wat kinderen leuk vonden om te doen, hoeft voor mij niet.

Greet18 maart 2018

Ziet er zeer goed uit,maar ik ga pas in de zomer. Ik kan zo alvast mijn planning maken,dankzij deze nutigge informatie..

Marleen Goddyn15 mei 2017

Wij vonden de reisgids 'Kent en Sussex' een uitstekende leidraad om onze uitstappen in Zuidoost-Engeland te plannen. Zo konden we vooraf aankruisen welke stadjes en dorpjes we zeker wilden bezoeken en welke bezienswaardigheden we zeker wilden bezichtigen. Bij een volgende reis naar het buitenland zullen we zeker eerst kijken of er een reisgids beschikbaar is op uw site.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info