Moezel ontdekken vanop de boot

Varen op de romantische Moezel

De Moezel ontspringt in Bussang (Vogezen) en stroomt in Koblenz in de Rijn (Deutsche Eck). De totale afstand in vogelvlucht bedraagt 278 km, maar in werkelijkheid is de Moezel van bron tot monding 550 km lang. Hiervan ligt 305 km in Frankrijk en 245 km in Duitsland. Over een gedeelte van de afstand vormt de rivier de grens tussen Duitsland en Luxemburg. Lees meer

 • Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Ontdek onze promoties van 3 tot 5 dagen in hotels 2* tot 4* van de Moezelstreek. Verblijf met ontbijtbuffet steeds inbegrepen. Ook arrangementen met half pension en extra's.
  va. € 149 - Boek nu
 • Van de Vogezen tot de Rijn in Koblenz 
 • Geniet van de romantiek van de Moezel
 • Vooral toeristische scheepvaart  
 • Tips voor rondvaarttochten op de Moezel
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De Moezel is een rivier met veel meanders en kent een totaal verval van 84 meter op het bevaarbare gedeelte, dat geregeld wordt door 14 stuwen sinds 1964. De laatste stuw ligt in Koblenz. Lang sprak men over dit kanaliseringsprojekt, maar de tegenstellingen tussen Frankrijk en Duitsland waren zo groot dat men nooit verder kwam dan plannen. Tot in 1956 de werken dan toch opgestart werden, ze zouden 8 jaar duren.

Door deze kanalisatie kan men de Moezel bevaren tot in Thionville voor schepen tot 1500 ton, maar meestal is er weinig commerciële scheepvaart, wel toeristische. Het nadeel van dit grootse project is de verhoging van de waterstand, waardoor veel dorpen nu direct aan het water komen te liggen. Vroeger was het moezeldal nog romantischer.

Boottochten

Genieten van de romantiek van de Moezel kan je natuurlijk het best vanop één van de vele rondvaartboten. Hieronder geven we je een aantal links mee voor meer informatie.

Reviews en beoordelingen Boottochten

Heb je zelf tips of opmerkingen over Moezel ontdek per boot? Boottochten op de Moezel? Plaats je beoordeling

Van Laer Frans1 april 2022

Zeer interessant T en zeer nuttig.

H.Simonis17 augustus 2019

We hebben zeer leuke tips eruit gehaald en aangevuld met onze ideeen,zo hebben we een aangepaste route uitgestippeld met diversen leuke tips.De eerste week van september gaan we op reis,op naar de Moezelstreek. Bedankt voor de mooie tips. Vriendelijke groeten.

Theo Vink20 januari 2019

Leuke gids, beknopt en ok. Gaan er zeker iets mee doen.

decostere jacques18 juni 2018

Het waren mooie en gezellige boottochten hebben ervan genoten

sjaak kap22 oktober 2016

een handige gids voor als we volgend jaar september naar de moezel gaan voor 1 of 2 weken

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info