Burg Pyrmont bezoeken? Ontdek het kasteel en omgeving

Eerst de burcht verkennen en genieten van de après in de Pyrmonter Mühle

Tijdens je vakantie Moezel is Burg Pyrmont een bezienswaardigheid die je moet zien. In 1225 komt de burcht voor het eerst voor in de geschiedenisboeken: de eerste bouwsels werden opgericht door de familie Schönberg, afkomstig uit het toen nog niet bestaande België. Lees meer

Waan je voor eventjes een kasteelheer- of vrouw in Burg Pyrmont. 
 • Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Ontdek onze promoties van 3 tot 5 dagen in hotels 2* tot 4* van de Moezelstreek. Verblijf met ontbijtbuffet steeds inbegrepen. Ook arrangementen met half pension en extra's.
  va. € 149 - Boek nu
 • Bezoek Burg Pyrmont met een gids
 • Lees kort over de geschiedenis  
 • Geniet van de vele wandelroutes in de omgeving
 • Een niet te missen bezienswaardigheid in de Moezelstreek!
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

 Geschiedenis van Burg Pyrmont

Burg Pyrmont werd gebouwd door de uit het toen nog niet bestaande België afkomstige familie Schönberg. Eind 15e eeuw kwam de burcht door een huwelijk kort in de handen van de familie Eltz, die een stuk verderop ook al de majestueuze Burcht Eltz tot hun bezittingen mochten rekenen. Eind 17e eeuw kreeg de burcht opnieuw nieuwe eigenaren: de familie Walboott von Wassenheim, die de burcht uitgebreid verbouwden. Burg Pyrmont overleefde de vernielingen van de Franse koning Louis XIV, maar niet die van de Franse Revolutie. Het bleef een ruïne tot eind vorige eeuw, toen de burcht door een particulier werd opgekocht en gerestaureerd. Sedert 1967 is Burg Pyrmont nu in handen van de familie Petschnigg.

De burcht is onder begeleiding te bezoeken. Je krijgt vooraf een film (in het Nederlands) te zien, gevolgd door een bezoek aan de burcht en een panoramastop bovenop de toren. Een bezoek aan Burg Pyrmont is een veel rustiger dan aan Burg Eltz, maar pas op! De openingstijden zijn beperkt: zondagmiddag van mei t/m september.

Meer info op www.burg-pyrmont.de

Iets eten?

Een goed restaurantje ligt aan de voet van de burcht Pyrmont, pal naast een waterval. Er stond hier vroeger een watermolen. Nu is het een eenvoudig restaurant en gasthuis op de startplaats van een wandelroute.

Gasthuis "Pyrmonter Mühle" ligt in de straat (aardeweg) Pyrmonter Mühle 1, 56754 Roes. GPS-coördinaten: N 050°14'10.6"     E 007°17'25.5"  Er is een aardeweg naar het restaurant. 'Boven' is er een parking, wie iets consumeert in "Pyrmonter Mühle" mag beneden parkeren bij het restaurant. Bij mooi weer kan je er op het terras eten en/of drinken met zicht op de waterval. De huidige eigenaars hebben dit verblijf aangekocht in 2012 en verbouwd. Bij je bezoek zal je hun enthousiasme en liefde voor deze unieke plaats ervaren.

Website: www.pyrmonter-muehle.de

Wandelen langs droompaden

De voorgestelde wandelroute behoort tot de 'Traumpfaden' (droompaden) en is bewegwijzerd. Wandelen langs de Moezel betekent klimmen en dalen, er zijn telkens nogal wat niveauverschillen te overwinnen en dat is bij deze 'droompaden' niet anders. Stevige wandelschoenen en een beetje conditie zijn noodzakelijk. Je krijgt er dan ook heel wat voor in de plaats. Dit zijn echte natuurwandelingen. Deze wandelroutes kan je best stappen van april tot oktober, buiten deze periode is het te drassig. Bewegwijzering: volg de borden van ‘Traumpfade’.

Aan "Pyrmonter Mühle" start er eveneens een luswandeling: de "Pyrmonter Felsenteig". De afstand bedraagt ca. 12 km (4 u) en omvat een hoogteverschil van ca. 360 meter. De startplaats is de parkeerplaats aan de rijbaan naast de "Pyrmonter Mühle". In 2015 is dit wandelpad genomineerd voor de wedstrijd 'Duitsland mooiste wandelpad'.

Nog meer droompaden in de regio van Rijn, Eifel en Moezel: www.traumpfade.info

Reviews en beoordelingen Burcht Pyrmont

Heb je zelf tips of opmerkingen over Burg Pyrmont in een heerlijke omgeving? Plaats je beoordeling

Ivo De Leeuw3 mei 2019

-de stadsbezoeken duidellijk scheiden van de wegritten -meer info betreffende de boottochten en de plaatsen waar boten aanleggen

Van Brabant13 juli 2017

Zeer mooi en de moeite waard!

Dirk machtelinckx2 mei 2017

zeer mooie omschrijving, burcht beter te vinden dan burcht Eltz die zich op een boogscheut van Pyrmont bevindt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info