Traben-Trarbach bezoeken? Mont Royale en wijnkelders

Bezoek de Mont Royale, ruïne van Grevenburg en warmwaterkuren

Grote delen van het middeleeuwse plaatsje Traben-Trarbach zijn door zware branden verwoest, maar niet alle romantiek is uit het stadje verdwenen. Boven in de heuvels staat een oogstrelende kasteelruïne, die een prachtig uitzicht biedt op de Moezelvallei. Bovendien is ook Mont Royale een hoogtepunt van uw vakantie. Lees meer

Bezoek de kasteelruïne en geniet van een magnifiek uitzicht over de Moezelvallei.
 • Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Ontdek onze promoties van 3 tot 5 dagen in hotels 2* tot 4* van de Moezelstreek. Verblijf met ontbijtbuffet steeds inbegrepen. Ook arrangementen met half pension en extra's.
  va. € 149 - Boek nu
 • Ontdek het mooiste van Traben-Trarbach
 • Eeuwenoude vakwerkhuizen, Jugendstil, art nouveau
 • Bezoek de kasteelruïnes van Grevenburg
 • Kom tot rust en geniet van een behandeling in het kuuroord
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Wie afwisseling zoekt van de eeuwenoude vakwerkhuizen in omringende dorpjes, is ook in Traben-Trarbach aan het juiste adres. Je vindt hier veel nieuwere gebouwen in de stijl van de Jugendstil/ Art Nouveau. Deze bezienswaardigheid mag je tijdens je vakantie Moezel niet missen! 

Bezienswaardigheden in Traben-Trarbach

Het oude stadje Traben-Trarbach ligt aan een smalle bocht in de Moezel, omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. Net zoals bij zoveel andere dorpjes in de Moezelvallei, snijdt de rivier het stadje in twee gedeeltes. Er zijn nog enkele sporen te vinden uit de Keltische en Romeinse tijd, maar een echte aanrader zijn de resten van burcht Grevenburg. Deze werd rond 1350 gebouwd door een graaf, maar gedurende de 17e en 18e eeuw bijna geheel door de Fransen verwoest. Tegenwoordig zijn er prachtige tuinen aangelegd rondom de ruïne, die liefhebbers niet mogen missen. 

Burcht Grevenburg werd niet voor niets bij Traben-Trarbach gevestigd: de bocht van de Moezel waaraan dit plaatsje ligt, heeft namelijk erg steile hellingen. Het is om die reden ook altijd een belangrijke strategische positie geweest in de geschiedenis van Europese oorlogen. Dit blijkt ook uit de ruïne van fort Mont Royale -een gigantisch vestigingsbouwwerk. 

Naast de ruïnes kunt u in Traber-Trarbach ook de modernere gebouwen in Jugendstil-stijl bezoeken, net zoals het Buddha-museum en de wijnkelders (enkel gedurende de Kerstperiode). Een niet te missen bezienswaardigheid van Traben-Trarbach is tevens de Brückenstranke: een in 1899 voltooid poortgebouw bij de brug over de Moezel. Deze brug is een nieuwer exemplaar voor de historische brug die in 1944 werd verwoest. 

Kuren

Wil je even gewoon tot rust komen? Dan moet je in Traben-Trarbach zeker een bezoekje brengen aan het kuuroord. Het stadje heeft namelijk verschillende geneeskrachtige bronnen. In 1799 werd er een waterbron gevonden in een tot dan toe actieve kopermijn. Deze warmwaterbron was echter dusdanig sterk, dat verdere mijnbouw uitgesloten werd. Sindsdien heeft het stadje bekend gestaan als een uitstekend kuuroord. Opgravingen hebben later aangetoond dat de Romeinen ook van het bestaan van de bron wisten en hier gebruik van maakten. 

Reviews en beoordelingen Traben-Trarbach

Heb je zelf tips of opmerkingen over Traben-Trarbach: Mont Royale en wijnkelders? Plaats je beoordeling

Stef24 oktober 2019

Kompleet en overzichtelijke gids met tips en weetjes. Kwam goed van pas.

Linda20 maart 2019

Leuk om even tussenuit te zijn, voor ons niet overdreven ver Mooie streek , ook in laagseizoen kan je leuke dingen doen, aangenaam en net hotel Lekkere keuken met vriendelijk personeel! Voor ons geen minpunten . Hotel ligt niet in het centrum kan een voordeel of nadeel zijn voor ons was dit ok. Ligt naast thermencomplex.

Jacobs10 november 2018

was een zeer nuttig document voor ons verblijf in Traben-Trarbach. Aangenaam stadje met leuke wandelingen

Alex Verschueren16 september 2018

Was al een beetje bekend met de streek en de gids was een goede aanvulling!

Josephus De Becker31 januari 2018

Prachtige gids, completer kan niet! heel practisch met veel beschrijvingen van de stadjes en natuur

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info