Burg Eltz, één van de topattracties tijdens je vakantie Moezel

Wandelen langs "droompaden" bezorgen je rust en hemels genot

Burg Eltz is een prachtige bezienswaardigheid in de Moezelstreek die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie in de Moezelregio. De familie von Eltz heeft er ruim 500 jaar over gedaan om Burcht Eltz af te werken, maar het was dan ook een van de meest moderne burchten van zijn tijd. Het gebouw is nu nog steeds volledig intakt en precies zoals het in de 18de eeuw werd afgewerkt. Bij een bezoek kan je de luxe en moderniteit van toen nog goed zien. Dat maakt op zich al een reden voor een bezichtiging!  Lees meer

Burcht Eltz was in zijn tijd synoniem voor ongekende luxe en moderniteit.
 • Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Ontdek onze promoties van 3 tot 5 dagen in hotels 2* tot 4* van de Moezelstreek. Verblijf met ontbijtbuffet steeds inbegrepen. Ook arrangementen met half pension en extra's.
  va. € 149 - Boek nu
 • Bezoek de Burcht Eltz  
 • Bekijk de luxe uit de 18de eeuw 
 • Een grote rijkdom aan kunstschatten
 • Wandel langs de droompaden
 • Adembenemende panorama's over de Moezel
 • Start een luswandeling vanaf de burcht

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Een walhalla voor kunstliefhebbers

Burcht Eltz is reeds 850 jaar in het bezit van dezelfde familie. De eigenaar, graaf Karl von und zu Eltz-Kempenich, woont echter niet meer in dit optrekje. Hij heeft wel zijn voormalige familiewoning opengesteld voor het grote publiek. Alle inkomsten worden gebruikt voor onderhoud en restauraties, zowel van interieur als van kunstwerken. Van die laatste zijn er overweldigend veel. De ware kunstliefhebber zal zijn ogen uitkijken: bepaalde kunstwerken zijn zelfs zo waardevol dat ze achter glas zitten. Opvallend zijn ook de vele Vlaamse en Brusselse wandtapijten die hier hangen. Bij het vrij bezoek aan de schatkamer zal je versteld staan van de kunstwerken en oude voorwerpen die deze familie bezit. Dit kasteel is dan ook terecht één van de topattracties langs de Moezel. 

Wandelen langs droompaden

De voorgestelde wandelroute behoort tot de 'Traumpfaden' (droompaden) en is bewegwijzerd. Wandelen langs de Moezel betekent klimmen en dalen -dat is bij deze 'droompaden' niet anders. Stevige wandelschoenen en een beetje conditie zijn noodzakelijk. Je krijgt er dan ook heel wat voor terug: de wandelingen hebben niet voor niets hun naam. Het zijn echte, adembenemende natuurwandelingen die je volop van de omgeving doen genieten. Deze trajecten kan je best stappen van april tot oktober, buiten deze periode is het te drassig. Bewegwijzering: volg de borden van ‘Traumpfade’.

Aan Burg Eltz kan je een luswandeling maken vanaf de burcht of vanaf Wierscheim: Der Traumpfad Elitzer Burgpanorama. De afstand bedraagt ca. 12,6 km (4 u) met een hoogteverschil van ca. 400 meter. De offciële startplaats is "56294 Wierschem: parking Dorfgemeinschaftshaus" maar vermits de wandeling langs de burcht loopt kan je van daaruit starten.

Nog meer droompaden in het gebied van Rijn, Eifel en Moezel: www.traumpfade.info

Praktisch

Parking bij de burcht is betalend. Vanuit hier kan je via een wandelpad naar de burcht lopen, deze wandeling is ongeveer 1,3 km lang. Daarnaast is er ook een shuttlebus naar het kasteel. Deze schutsel kost ca. 2 euro per rit. 

Het bezoek aan de burcht verloopt met een gids. Een bezoek aan de schatkamer is echter vrij. Beide bezoeken zijn bij het entreeticket inbegrepen. Rondleidingen starten normaal gesproken iedere 15 minuten en iedere 10 minuten gedurende het hoogseizoen. De voertaal bij deze rondleidingen is Duits, maar foldertjes met alle interessante weetjes en feitjes over de burcht zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar. 

Reviews en beoordelingen Burcht Eltz

Heb je zelf tips of opmerkingen over Burg Eltz: een nog geheel intakt kasteel? Plaats je beoordeling

smetrijns2 september 2019

Een super geslaagde wandeling, echt de moeite en een aanrader als je de eerste keer in Koblenz komt , zo kom je voorbij de belangrijkste plaatsen en dat is toch de bedoeling. Zeer eenvoudig uitgelegd!!Met veel plezier dus doorgegeven aan andere hotelgasten :-)

M14 augustus 2018

Zoals alle andere reisgidsen en wandelingen super!!!

De bruyn ch6 juni 2017

Opmerkelijke gids vol toffe weetjes !

Steven Vanneste10 november 2016

Interessante reisgids, to-the-point, met mooie tips (oa Burg Pyrmont, schitterend restaurant aan de voet hiervan). Ideaal om de streek te verkennen of steden/dorpjes te ontdekken.

BREUGHE Johan1 november 2016

Dank zij uw reisgids,volgden wij de uitstap in Koblenz. Dit was heel handig in het Nederlands. Ook uw suggestie om Burg Eltz te bezoeken was prima. Bedankt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info