Cochem bezoeken? Ontdek dé Moezel wijnstad

Download de gratis reisgids en ontdek Cochem. Een wijnstad met talloze wijnfeesten en de Reichsburg.

Cochem is een uitgesproken toeristenstadje, die je tijdens je vakantie Moezel niet mag overslaan. Een bijzondere bezienswaardigheid is het kasteel, dat in de 19e eeuw geheel hersteld werd en nu trots boven de stad staat. Lees meer

Wist je dat zelfs Napoleon nog een tijdje in de burcht van Cochem gewoond heeft? 
 • Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Meer dan 20 promoties in hotels gelegen langs de Moezel. Reeds vanaf € 105 p.p. voor 3 dagen incl. 1x diner. Ontdek onze vele hotels 3* en 4*, veelal inclusief diner en wijndegustatie. Geen reservatiekosten!
  va. € 99 - Boek nu
 • Mis deze bezienswaardigheid niet!
 • Wijnstad met populaire wijnfeesten
 • Bezoek de imposante vesting boven de stad
 • Kom meer te weten over de oude bouwwerken
 • Zin in een bezoek aan een mosterdmolen?
Gratis reisgids downloaden

De burcht werd rond 1020 gebouwd en vervolgens vernietigd door Lodewijk XIV in 1689. Een steile weg brengt je naar boven voor een adembenemend zicht over de Moezel. Het heropgebouwde kasteel draagt de naam "Reichburg Cochem". Hier wordt teruggeblikt op een verleden van meer dan 1000 jaar in de Moezelstreek.  

Reichburg Cochem

Deze bezienswaardigheid aan de Moezel heeft een rijke geschiedenis. Het werd in de 11e eeuw gebouwd ter bescherming van de stad Cochem en de Moezel en diende later zelfs nog als tijdelijke vestiging voor Napoleon. Vanaf de lente kunnen bezoekers dagelijks rondleidingen volgen om meer te weten te komen over het bijzondere bouwwerk, zijn belang voor de stad Cochem en over aloude middeleeuwse tradities. De burcht geldt tegenwoordig als een bijzonder museum. 

Heb je interesse in een rondleiding? Dan kun je naar de burcht wandelen, of de zetellift nemen. Op die manier kan je genieten van een uniek mooi uitzicht over de Moezelvallei.

Meer info op www.cochemer-sesselbahn.de

Cochem – wijnstad

Ook Cochem zelf is een bezoekje waard. De bijzondere wijnstad staat bekend om zijn wijnfeesten, die plaatsvinden tijdens het laatste weekend van augustus. Bijzondere bezienswaardigheden in Cochem zijn de markt met een prachtige fontein en het 18e eeuwse stadhuis. Hier ligt ook de nieuwgebouwde St. Martinikerk. Alhoewel deze kerk in 1950 werd gebouwd ter vervanging van de oude kerk, zijn er enkele mooie kunstschatten uit de voormalige kerk bewaard gebleven.

Meer informatie: www.cochem.de.

In Cochem tref je tevens een mosterdmolen aan. Een bezoekje met rondleiding en degustatie is zeker de moeite waard! Het bezoek verloopt in het Duits, maar men beschikt ook over een Nederlandstalige folder, waardoor alles ook voor de niet-Duitssprekenden prima te volgen is. 

Reviews en beoordelingen Cochem

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cochem, met daarboven het de burcht Reichsburg? Plaats je beoordeling

dany despiegelaere25 maart 2018

Interessante brochure met verborgen pareltjes en leuke weetjes. Zeker een aanrader!!!

jessica18 maart 2018

Leuke reisgids waar alles mooi gecentreerd in staat. Zou leuk zijn als er ook minder voor de hand liggende toeristische pareltjes in zouden staan

Theo Hendrikx18 december 2017

Heel mooie streek met veel wandelingen en mooie kastelen. Je kan op bepaalde plaatsen zoals bv. van de Burg Elz van Moselkern heel mooie wandelingen doen naar Burg Pyrmont, een aanrader.

Bert Robaye28 september 2017

Niet ver van Cochem en de Moezel, in het dorpje Mörsdorf, tref je na een korte wandeling een spectaculaire hangbrug voor voetgangers (meer dan 400 meter lang en boven een beekvallei op een hoogte van meer dan 150 meter) : Geierlay brücke. Ook het dorpje Beilstein aan de Moezel is een bezoek zeker waard.

Griet Dewaele5 september 2017

Cochem is een heel mooi stadje. De wijnfeesten zijn heel gezellig met een prachtig vuurwerk op de zondagavond. Een aandrader! De wandeling in Koblenz en Trier is zeker en vast de moeite. Het gratis parkeren in Trier is makkelijk en handig.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info