Cochem bezoeken? Ontdek dé Moezel wijnstad

Download de gratis reisgids en ontdek Cochem. Een wijnstad met talloze wijnfeesten en de Reichsburg.

Cochem is een uitgesproken toeristenstadje, die je tijdens je vakantie Moezel niet mag overslaan. Een bijzondere bezienswaardigheid is het kasteel, dat in de 19e eeuw geheel hersteld werd en nu trots boven de stad staat. Lees meer

Wist je dat zelfs Napoleon nog een tijdje in de burcht van Cochem gewoond heeft? 
 • Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Ontdek onze promoties van 3 tot 5 dagen in hotels 2* tot 4* van de Moezelstreek. Verblijf met ontbijtbuffet steeds inbegrepen. Ook arrangementen met half pension en extra's.
  va. € 149 - Boek nu
 • Mis deze bezienswaardigheid niet!
 • Wijnstad met populaire wijnfeesten
 • Bezoek de imposante vesting boven de stad
 • Kom meer te weten over de oude bouwwerken
 • Zin in een bezoek aan een mosterdmolen?
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De burcht werd rond 1020 gebouwd en vervolgens vernietigd door Lodewijk XIV in 1689. Een steile weg brengt je naar boven voor een adembenemend zicht over de Moezel. Het heropgebouwde kasteel draagt de naam "Reichburg Cochem". Hier wordt teruggeblikt op een verleden van meer dan 1000 jaar in de Moezelstreek.  

Reichburg Cochem

Deze bezienswaardigheid aan de Moezel heeft een rijke geschiedenis. Het werd in de 11e eeuw gebouwd ter bescherming van de stad Cochem en de Moezel en diende later zelfs nog als tijdelijke vestiging voor Napoleon. Vanaf de lente kunnen bezoekers dagelijks rondleidingen volgen om meer te weten te komen over het bijzondere bouwwerk, zijn belang voor de stad Cochem en over aloude middeleeuwse tradities. De burcht geldt tegenwoordig als een bijzonder museum. 

Heb je interesse in een rondleiding? Dan kun je naar de burcht wandelen, of de zetellift nemen. Op die manier kan je genieten van een uniek mooi uitzicht over de Moezelvallei.

Meer info op www.cochemer-sesselbahn.de

Cochem – wijnstad

Ook Cochem zelf is een bezoekje waard. De bijzondere wijnstad staat bekend om zijn wijnfeesten, die plaatsvinden tijdens het laatste weekend van augustus. Bijzondere bezienswaardigheden in Cochem zijn de markt met een prachtige fontein en het 18e eeuwse stadhuis. Hier ligt ook de nieuwgebouwde St. Martinikerk. Alhoewel deze kerk in 1950 werd gebouwd ter vervanging van de oude kerk, zijn er enkele mooie kunstschatten uit de voormalige kerk bewaard gebleven.

Meer informatie: www.cochem.de.

In Cochem tref je tevens een mosterdmolen aan. Een bezoekje met rondleiding en degustatie is zeker de moeite waard! Het bezoek verloopt in het Duits, maar men beschikt ook over een Nederlandstalige folder, waardoor alles ook voor de niet-Duitssprekenden prima te volgen is. 

Reviews en beoordelingen Cochem

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cochem, met daarboven het de burcht Reichsburg? Plaats je beoordeling

Chantal29 mei 2023

Het is een hele goede gids. We hebben enkele tips opgenomen en gedaan tijdens ons verblijf aan de Moezel en het waren goede tips.

luc6 september 2020

Zeker een stadje om aan te doen. Prachtig uitzicht na stoeltjeslift . Mosterd zeker niet vergeten. Langs Moezel fietsen is een topper.

devroye marie-louise24 maart 2019

zeer handige gids met nuttige informatie

VAN HAL HUGO29 januari 2019

Zeer uitgebreide gids met goede beschrijvingen van de omstreek.Zeker aan te raden.

Henk Vuijst22 juli 2018

prima, zeer bruikbare gids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info