Autoroute Noord-Brabant oost: wat is er te zien?

Rondtoeren in oostelijke deel Noord-Brabant biedt natuur, kunst, cultuur en nog meer

We rijden in de oostelijke autoroute in Noord-Brabant van De Groote Peel tot Woudrichem. In Oisterwijk zo ongeveer centraal in de autoroute vonden wij in het Hotel De Rosep een ideale uitvalsbasis. Vanaf daar kan je naar de Brabantse Natuurpoorten waar wandelroutes met knooppunten starten. Ten noorden van het hotel ligt een uitgestrekt Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen met een immens groot stuifzandgebied, bosjes en heide.

Helemaal aan het ene uiteinde van de autoroute ligt het Nationaal Park De Groote Peel met unieke natuurstukken en een bezoekerscentrum. Neem dus zeker je wandelschoenen mee. Het hotel De Rosep ligt eveneens langs een fietsnetwerk. Vergeet dus evenmin je fiets (al kan je er wel eentje huren). Lees meer 

 • Noord-Brabant 3 dagen hotel 4*

  Noord-Brabant 3 dagen hotel 4*

  Hotel Landgoed De Rosep**** krijgt van onze klanten een zeer hoge kwotering van 9/10 voor zijn kwaliteit, vriendelijkheid en ligging. Verblijf inclusief ontbijtbuffet. Er is fietsverhuur en een uitstekende wellness met gratis toegang.
  va. € 155 - Boek nu
 • Tip voor uiterst geschikte uitvalsbasis
 • Heerlijk wandelen in het groene Noord-Brabant
 • Ontdek charmante stadjes 
 • Stadswandelingen in Helmond en 's Hertogenbosch
 • Treed in de voetsporen van Vincent Van Gogh
 • Download gratis autoroute Noord-Brabant oost
Autoroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Autoroute Noord-Brabant oost op de kaart

Cultuur happen

Behalve veel natuur kan je ook een grote hap cultuurbeleving ervaren. Helmond, Oirschot, 's Hertogenbosch zijn stuk voor stuk leuke steden om te ontdekken. We hebben er een wandelroute uitgetekend of geven tips voor een verkenning. Wil je een beleving van heel lang geleden, dan kan je de vestingstadjes Heusden en Woudrichem gaan bezoeken. Je loopt er over de vestingwallen maar eveneens in gezellige straatjes, over pleintjes, komt in een haventje enz.

Zin in Van Gogh en Bosch?

Twee van Nederlands beroemdste schilders zijn geboren en getogen in Noord-Brabant, hebben er lange tijd gewoond en gewerkt. Logisch dat je in hun voetsporen kan treden. Dat kan onder meer in 's Hertogenbosch als je Jheronimus Bosch wat beter wil leren kennen. Het Jheronimus Bosch Art Center is beslist een aanrader. 

Vincent Van Gogh: geboren in Zundert, een opleiding gevolgd in Tilburg, zijn roeping als schilder gevonden in Etten en in Nuenen heeft hij zich ook een tijdje opgehouden. Het mag duidelijk zijn, Vincent Van Gogh heeft wat met Noord-Brabant of omgekeerd natuurlijk. In de autoroute Noord-Brabant oost is Nuenen de plaats waar je moet zijn om kennis te verzamelen over Van Gogh. In Nuenen liet hij een mooi stukje erfenis achter. Zowel op buitenlocatie (wandel- en fietsparcours) als binnen (Vincentre museum) komt Van Gogh onder de volle aandacht.   

Reviews en beoordelingen Autoroute oost

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute oost ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info