Breda: Nassaustad van Nederland

Volg in het spoor van de Nassau's en vergeet niet gezellig te genieten

Er zijn best wel een aantal historische bezienswaardigheden in Breda die de aandacht verdienen. De Grote Kerk, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, e.a. Zeker de effectief grote kerk op de Markt is een blikvanger, een toonbeeld van Brabantse gotiek. Het interieur toont wat 'leeg' op het eerste zicht, maar als je die inhoud van dichterbij gaat bekijken, word je meermaals verrast door de historische waarde.  Lees meer     

Kom zelf beleven waarom Breda is uitgeroepen tot 'beste binnenstad Nederland 2017-2019'.
  • Kijk omhoog naar de Grote Kerk
  • Ontdek de historische waarde van het interieur
  • Treed in de sporen van de Nassau dynastie
  • Proef een lokaal biertje in de Beyerd
  • Bezoek het Begijnhof, een kunsttuin, Stedelijk Museum...
  • Beste binnenstad Nederland 2017-2019
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Hier zal je graftombes ontdekken van belangrijke personen uit de Nederlandse geschiedenis met o.a. Anna van Egmond, René de Chalon, Engelbert I van Nassau, Johanna van Polanen, ... Ook de koorbanken, een doopvont, muurschilderingen behoren tot het religieuze rijke erfgoed. 

Nassaustad

Het Kasteel van Breda bevat een 150-jaar lange geschiedenis van het Oranje-Nassau geslacht. Het verhaal begint met Graaf Engelbrecht I van Nassau die huwt met Johanna van Polanen. Maar ook Willem van Oranje of Willem de Zwijger  woonde hier. Bezoek van het kasteel kan wel enkel met een gegidste rondleiding. In de Grote Kerk liggen negen Nassau's begraven. Op Tweede Pinksterdag is er nog steeds de Nassaudag in Breda, dan viert gans de stad feest met een jaarmarkt, een riddertornooi, enz. 

Breda is niet enkel de Nassaustad maar werd tevens uitgeroepen tot 'Beste binnenstad van Nederland 2017-2019', een titel die de stad met trots draagt.  

Kunst en erfgoed

Het Stedelijk Museum brengt het verhaal van de stad in woord en beeld met ook kunst, religieuze voorwerpen. De Waalse kerk, het Begijnhof en museum, ... ze tonen het religieuze erfgoed van de stad Breda.

Erfgoed van een ander vaatje is de in ere herstelde stadsbrouwerij de Beyerd. Sinds 2004 vloeien er opnieuw lokaal gebrouwen biertjes uit de tapkranen. Daarmee was men reeds begonnen in 1628, maar na een bijna stilte werd de draad terug opgenomen.   

Reviews en beoordelingen Breda

Heb je zelf tips of opmerkingen over Breda? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info