Van Gogh in Noord-Brabant, een ware trektocht

Beleef hoe en waar Van Gogh sporen naliet in Noord-Brabant

Wat heeft Vincent Van Gogh met Noord-Brabant? Niet weinig want hij is geboren in Zundert, bracht er een deel van zijn jeugd door. Hij ging tekenlessen volgen in Tilburg. Met de familie verhuisde hij naar Etten. Na omzwervingen in Europa kwam hij nog even terug naar Etten, verhuisde mee naar Nuenen. Allemaal plaatsen in Noord-Brabant. Nogal logisch dat je hem in de genoemde steden en gemeenten ergens wel kan ontmoeten: in een museum, als standbeeld, in zijn geboortehuis, in een hervormde kerk, ...  Lees meer   

Ga Vincent Van Gogh achterna op de plaatsen in Noord-Brabant waar hij woonde en werkte.
  • Bezoek de Van Goghkerk in Etten-Leur
  • Stap zeker het museum Vincentre binnen
  • Doe een wandelparcours over Van Gogh in Nuenen
  • Kom alles te weten over de jeugdbeleving in Zundert
  • Tips voor fietsen in het spoor van Van Gogh
Gratis reisgids downloaden

Nog meer Van Gogh

In Noord-Brabant zelf zal je ze enkel in het Noordbrabants Museum vinden, originele schilderijen van Van Gogh. Maar er zijn nog genoeg andere tastbare getuigen van het leven en de verschillende passages van Van Gogh in Noord-Brabant. 

De Van Goghkerk in Etten-Leur toont een vaste collectie met panelen over de passage van de schilder in Etten. Hier trok hij vaak de natuur in en leerde er de knepen van het tekenen. Hij schetste het boerenleven van Etten. 

Het Van Goghhuis is het tot een museum omgebouwde geboortehuis van Vincent Van Gogh. Hoe bracht hij er zijn eerste jaren en zijn jeugd door? Aan de hand van digitale presentaties loop je mee in het spoor van de jonge Vincent. Je kan vanaf het museum tevens vertrekken voor een themawandeling 'De wortels van een meester'. 

Fietsen met Van Gogh? Dat kan ook. Er liggen zo'n 335 km aan fietswegen die in vijf Brabantse deelgemeenten lopen, via het knooppuntennetwerk. Onderweg krijg je heel wat info over de Noord-Brabantse schilder.

In het straatbeeld van Nuenen kan je niet naast Vincent Van Gogh kijken. Een kerkje, een standbeeld, op pleintjes, in etalages, in de straatnamen, enz Er zijn heel wat links met de beroemde Van Gogh. Op meer dan 20 locaties staan luisterpalen en een informatiebord. Zij maken deel uit van een wandeling die je kan doen. Voor een boekje met het traject en ook van fietsroutes kan je terecht bij het VVV-agentschap in het museum Vincentre. Dat museum is top of the bill.  Op een boeiende manier krijg je er het leven en werk van Van Gogh uitgelegd. Info op www.vangoghvillagenuenen.nl  

Reviews en beoordelingen Van Gogh in Noord-Brabant

Heb je zelf tips of opmerkingen over Van Gogh in Noord-Brabant? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info