Bergen-op-Zoom: 800 jaar geschiedenis

Kom het gezellige karakter van Bergen-op-Zoom ter plekke ondervinden

Bergen-op-Zoom wordt graag bezocht door de Vlaming. Het valt meteen op als je hier rondloopt. Het gemoedelijke, gezellige karakter die het stadje uitstraalt. Neem er de aanwezigheid bij van historische panden, de talrijke horecazaken, de aangename pleintjes, de straatjes rond de markt.  Lees meer         

Wat rondstruinen in de straatjes met mooie gebouwen, een bezoek aan een monumentaal pand en dan een terras op Grote Markt.
 • Noord-Brabant 3 dagen hotel 4*

  Noord-Brabant 3 dagen hotel 4*

  Hotel Landgoed De Rosep**** krijgt van onze klanten een zeer hoge kwotering van 9/10 voor zijn kwaliteit, vriendelijkheid en ligging. Verblijf inclusief ontbijtbuffet. Er is fietsverhuur en een uitstekende wellness met gratis toegang.
  va. € 155 - Boek nu
 • Kuier rond op en rond de Markt
 • Vlei je neer op een terrasje
 • Loop langs monumentale gebouwen
 • Zoek de krab en het geitje
 • Lees over Vastenavond, hét carnavalgebeuren in Nederland
Gratis reisgids downloaden

Waar gezelligheid troef is

Op de Grote Markt is er altijd een gezellige drukte. Letterlijk groot, dus veel ruimte en bijna helemaal omarmd door bijzonder fraaie monumentale panden en grote terrassen. En je kan niet naast de Peperbus kijken, de naam die de lokale bevolking geeft aan de Sint-Gertrudiskerk.

Monumenten

Je moet niet lang rondstappen in Bergen-op-Zoom om oog in oog te komen met monumentale panden. Het Markiezenhof, de Gevangenpoort, het stadhuis, het ravelijn, ... stuk voor stuk gebouwen met een eeuwenoude geschiedenis en mooi bewaard gebleven. Je leert er een boeiend stuk geschiedenis door. 

Vastenavond

Hier in Bergen-op-Zoom heeft men het over Vastenavond vieren i.p.v. carnaval. Bijna iedereen dompelt zich dan onder in het feestgebeuren. Symbolen als een krab en een geitje zal, wie goed aandachtig is, je kunnen bespeuren in het straatbeeld.      

Reviews en beoordelingen Bergen-op-Zoom

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bergen-op-Zoom? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info