Autoroute Noord-Brabant west: wat is er te zien?

Toeren in westelijke deel Noord-Brabant op Vlaamse wijze en in de voetsporen van Van Gogh

In het westelijke deel van een autoroute door Noord-Brabant zijn het de twee steden Bergen-op-Zoom en Breda die de volle aandacht krijgen. Gezelligheid, charme zijn er de ordewoorden. Dat voel je echt als je in de stad rondloopt. Groen is ook in het westelijke deel in grote mate aanwezig. Het Nationaal Park De Biesbosch Drimmelen is een goed idee voor een dagje uit in de natuur. Wandelen, fietsen, varen, kanoën, mee met de fluisterboot, met een natuurgids, enz. Het kan er allemaal.  Lees meer

 • Proef Noord-Brabant op de fiets - 3 dagen

  Proef Noord-Brabant op de fiets - 3 dagen

  Een compleet arrangement met 1x diner, een fietsroute, bezoek en proeverij bij kaas- en wijnboer, toegang basiliek Oudenbosch en 1x tot de relaxruimte van het hotel. Twee overnachtingen met ontbijtbuffet. Fietsstalling voorzien, fietshuur mogelijk.
  va. € 129 - Boek nu
 • Op stap in Bergen-op-Zoom, op z'n Vlaams
 • Laat je verrassen door interieur basiliek van Oudenbosch
 • Bezoek de Van Goghkerk in Etten-Leur
 • Nog meer Van Gogh in Zundert
 • Proef van gezellige drukte in Breda 
 • Download de gratis autoroute Noord-Brabant west
Autoroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Autoroute Noord-Brabant west op de kaart

Nog meer Noord-Brabant west

We hebben ook oog voor kleinere stadjes die door Vincent Van Gogh op de kaart zijn gezet. We pikken er Etten (Leur) en Zundert uit.

In Etten-Leur kan je de Van Goghkerk bezoeken. Het is een Hervormde kerk die een vaste collectie toont met een overzicht van het verblijf van Van Gogh in het toenmalige Etten. Kopieën van zijn schetsen, informatieborden, een auditief leerstuk, een aantal filmpjes over leven en werk.

In Zundert staat het VanGoghhuis. Het is het geboortehuis van Vincent dat ingericht is als museum. Boeiende digitale presentaties geven een inkijk in de jeugdjaren van Vincent in Zundert. Hij woonde er tot zijn 16de. Je wordt meegenomen op een virtuele tocht door het leven van de beroemde schilder. Buiten kan je rondwandelen in de ouderlijke tuin waar hij als kind speelde. Als je van dit alles dorst hebt gekregen, dan kan je in het restaurant-brasserie een Zundert Trappist proeven, één van de twee trappisten die Nederland rijk is.

Mini-versie Sint-Pietersbasiliek Rome

Wil je graag een 'look a like' zien van de Sint-Pietersbasiliek van Rome? Dan moet je naar Oudenbosch, zo'n 20 km van Breda. Daar staat een kerk die een interieur laat zien die je naar adem doet happen. Wedden dat je met de ogen gaat knipperen? Het was de droom van een pastoor Hellemons die al vaker in Rome verbleef en graag een basiliek wou in zijn parochie Oudenbosch. In amper 15 jaar stond de basiliek overeind. De buitengevel is een kopie van de gevel van San Giovanni in Laterano, een andere bekende kerk in Rome. Maar wat je binnen ziet is bijna identiek aan wat je dus in Rome ziet. Alleen de afmetingen van de basiliek is verschillend. De basiliek van Oudenbosch past exact 16 keer in die van Rome.       

Reviews en beoordelingen Autoroute west

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute west? Plaats je beoordeling

Tony5 mei 2019

Super inspirerende reisgids

els4 mei 2019

Makkelijke handzame gids boordevol leuke tips.

Ronny Van Espen3 mei 2019

Zeer bruikbare en interessante informatie om keuzes te bepalen.

Hans2 mei 2019

Een zeer compact reisverslag over ons mooie Brabantse land,met interessante informatie en leuke wetenswaardigheden. Met vriendelijke groet, Hans.

Marcel2 mei 2019

Een aanrader, veel te zien en te beleven.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info