Heusden, een ontdekking uit vervlogen tijden

Wandelen in het charmante Heusden zorgt voor een gelukkig gevoel

Als je Heusden vanuit de lucht ziet, zijn de contouren van een vestingstad héél duidelijk. Maar ook op de begane grond is er wat van te merken, zeker als je aan de buitenkant gaat wandelen op de wallen. Geniet er van een mooi uitzicht op de ravelijnen, de bastions en de zijarmen van de Bergsche Maas. Heusden bestaat al 700 jaar en ja, er diende hier en daar al wat opgelapt te worden, maar de charme als vestingstadje blijft altijd wel levendig aanwezig.  Lees meer    

Overtuig jezelf van de charme van Heusden, in de stad en aan de zijkant op de vestingwallen.
 • Noord-Brabant 3 dagen hotel 4*

  Noord-Brabant 3 dagen hotel 4*

  Hotel Landgoed De Rosep**** krijgt van onze klanten een zeer hoge kwotering van 9/10 voor zijn kwaliteit, vriendelijkheid en ligging. Verblijf inclusief ontbijtbuffet. Er is fietsverhuur en een uitstekende wellness met gratis toegang.
  va. € 155 - Boek nu
 • Bezoek het gezellige vestingstadje Heusden
 • Zoek de wallen op en geniet van uitzicht en de stilte
 • Loop eens binnen in Heusdens Buro voor Toerisme
 • Maak kennis met het culturele erfgoed
 • Geniet van de terrasjes op de Vismarkt en rond stadshaventje
Gratis reisgids downloaden

Museum, kerken, stadsmuur, heemtuin, ...

Denk niet dat een bezoek aan Heusden zich beperkt tot het flaneren in gezellige straatjes. Er is wel degelijk een en ander te zien. De vroegere stadshaven en de Vismarkt zijn zo'n plekken waar je nog moeilijk weggeraakt eenmaal je er hebt neergevlijd op een terrasstoel. Wie meer wil weten over het verhaal van Heusden raden we een bezoek aan in het museum Het Gouverneurshuis dat een vaste collectie heeft.

Tijdens de wandeling is een passage voorzien in een heemtuin met tal van planten en kruiden en je kan er je kennis bijspijkeren. De Sint-Catharinakerk laat de binnenkant enkel zien van achter een glazen deur, maar de Grote of Catharijnakerk is wel te bezichtigen tussen juni en september of op afspraak met HBT (Heusdens Buro voor Toerisme). Resten van een stadsmuur uit de middeleeuwen liggen bloot bij de Oude Herptse Poort.

Reviews en beoordelingen Heusden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Heusden ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info