Oirschot: gezellig, compact, bezienswaardig

Ontdek de historische blikvangers van Oirschot

In Oirschot is het aangenaam vertoeven. Zeker rond het marktplein waar het weliswaar moeilijk kiezen is welk terras je wil innemen. In de omliggende straatjes liggen alle bezienswaardigheden mooi verdeeld. Je gaat er kijken naar het Vrijthof, een romaans kerkje. Er staan een paar fraaie herenhuizen. Ergens op de hoek vind je de Grote Stoel, die verwijst naar de ooit heel bloeiende meubelbedrijvigheid van Oirschot.  Lees meer    

Doe maar rustig aan in Oirschot en ga op verkenning op eigen tempo. Op het eind een lokaal biertje proeven kan je beloning zijn.
 • Noord-Brabant 3 dagen hotel 4*

  Noord-Brabant 3 dagen hotel 4*

  Hotel Landgoed De Rosep**** krijgt van onze klanten een zeer hoge kwotering van 9/10 voor zijn kwaliteit, vriendelijkheid en ligging. Verblijf inclusief ontbijtbuffet. Er is fietsverhuur en een uitstekende wellness met gratis toegang.
  va. € 155 - Boek nu
 • Neem gerust de tijd voor een verkenning van Oirschot
 • Loop langs monumentaal erfgoed
 • Laat je wegwijzen door TIP Oirschot in het Raadhuis  
 • Kies uit een breed aanbod horecazaken
 • Zoek de geschiedenis op in het museum de Vier Quartieren
 • Ga ook eens kijken tot bij de kapel Heilige Eik
Gratis reisgids downloaden

Een lokaal biertje

Iets wat bierliefhebbers zeker zal bevallen. Je kan zomaar binnen in de brouwerij Vandeoirsprong om er een klein museum te bezoeken en  daarna de proef op de som nemen, lees: het Oirschots gebrouwen bier aan een smaaktest onderwerpen. Wees wel niet te gulzig, want men heeft al 8 soorten in het assortiment.     

Kapel Heilige Eik

De kapel wordt nog vaak bezocht. Ze ligt een klein eindje buiten de dorpskern van Oirschot. Hier bevindt zich een beeldje van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Eik, al is dit niet het originele dat je kan vinden in de Sint-Petrusbasiliek op de markt. Aan het beeldje worden wonderen toegewezen. 

Reviews en beoordelingen Oirschot

Heb je zelf tips of opmerkingen over Oirschot? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info