Helmond bezit opvallende architectuur

Wandel van de ene naar de andere verwonderlijke locatie

Denk aan een kasteel met een omwalling en wat groen errond op een locatie tussen appartementen en druk bereden autowegen. Stel je een theaterzaal voor ingebouwd in een vroegere kerk mét behoud van de koepel, de muurschilderingen, sacristie, het kerkorgel, ... Je hebt niet te diep in het glaasje gekeken als je naast de Piet Blom kubuswoningen staat. Ze hebben een heel rare vorm, scheef en hoekig en je vraagt je af wat waar zit in zo'n kubuswoning. Dát alles kan je dus gaan bekijken in Helmond. Maar gewone dingen zijn er ook nog hoor, zoals een massa leuke terrasjes, een gewone kerk, een markt, enz.  Lees meer      

Van scheve huizen tot een kerk met een bühne binnen en omringd door glas. In Helmond weten ze er wel raad mee.
  • Wandel langs de kasteelgracht op een ongewone locatie
  • Doe een terrasje op de markt
  • Stel je maar vragen bij de kubuswoningen 
  • Kijken naar kunst in het Museum Helmond
  • Naar het toneel in een byzantijnse kerk
Gratis reisgids downloaden

Ongewone gebouwen

Ongewoon, dat is het minste wat je kan zeggen van sommige gebouwen in Helmond. Rond een hervormde byzantijnse kerk is een lange glazen wand omheen gebouwd. Maar nog vreemder is het binnenzicht. Je ziet er een bühne en honderden zitjes. Elke dag is hier wel een of andere opvoering. De spelers vinden het er gaaf, net als de talrijke toeschouwers. Spelen of kijken met het reliëf 'Ter dood veroordeling van Jezus' aan je zijde, het is eens iets anders.

Een kasteel met alles erop en eraan, maar wel omringd door drukke autowegen, oversteekplaatsen, appartementsblokken, opslagplaatsen, ... Je kan het zien in Helmond. Dat kasteel maakt deel uit van het Museum Helmond dat op een gewone locatie in een gewoon gebouw hedendaagse kunst laat zien.

Hoe zit dat nu met zo'n kubuswoning? Waar is de entree? Vind je de keuken, de woonkamer, de slaapkamer? Piet Blom, de architect, zou hij zijn kubuswoningen ontworpen hebben in een toestand van ... van ja, wat eigenlijk?

Reviews en beoordelingen Helmond

Heb je zelf tips of opmerkingen over Helmond? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info