Andere bezienswaardigheden Puglia

Bezoek de barokke stad Lecce, de Grotte di Castellena, Castel del Monte en meer

Naast Alberobello, Bari, Brindisi, Matera, Otranto, Gallipoli en de witte dorpjes zijn er nog meer bezienswaardigheden in Puglia. We brengen hieronder nog een aantal plaatsen die zeker een bezoek waard zijn tijdens jouw vakantie in Puglia. Ga bijvoorbeeld naar de barok kijken in de stad Lecce. Bezoek de Grotte di Castellena, Castel del Monte of Polignano a Mare. Lees meer

Puglia kent nog vele mooie bezienswaardigheden die stuk voor stuk de moeite waard zijn.
  • Kom genieten in Lecce van de barok 
  • Daal af in de Grotte di Castellana 
  • Genieten van het mooiste panorama in Polignano a Mare
  • Zoek de symboliek van het Castel del Monte
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezichtig de barokke stad Lecce

In Lecce vind je een paar van de mooiste bezienswaardigheden in Puglia. Alles heeft te maken met barok. Wandel eens naar het Piazza del Duomo via de Via Giuseppe Libertini. Deze straat brengt je in de juiste sfeer van deze barokke stad. De Piazza del Duomo is een prachtig plein met een klokkentoren en omgeven door mooie gebouwen, zoals een paleis van de bisschop, een seminarie en een kathedraal.  Wandel dan verder tot aan het kasteel en ga daar naar links naar de basiliek Santa Croce. Tijdens je wandeling word je overstelpt door romaanse kerken, maar deze basiliek is op en top barok. Ze werd gebouwd in de 16de eeuw, althans toen startte de bouw ervan, want ook hier duurde dat ongeveer 150 jaar. Dit is maar een kleine selectie uit wat er zoal te zien is in Lecce. Er zijn bijvoorbeeld nog een paar andere mooie pleinen en gebouwen.

Bezoek de Grotte di Castellana

Tijdens jouw vakantie Puglia kan je de mooiste grotten van Zuid-Italië bezoeken. Kenmerkend voor deze grotten zijn de grote zalen, in vergelijking met de grotten in de Belgische Ardennen. Je kan voor je bezoek kiezen tussen twee rondleidingen, waarvan de ene 1 uur duurt en de andere 2 uur. De grote rondleiding brengt je tot bij de mooiste zaal, de Grotta Bianca.  Ze kreeg die naam omwille van de lichtweerkaatsing. Bij elke rondleiding daal je af met de trap (meer dan 200 treden), maar op het einde ga je met de lift terug naar boven. Er vinden ook talrijke evenementen plaats in deze grotten. In het hoogseizoen is het aan te raden je tickets op voorhand online aan te kopen (Compra Online).

Meer informatie en uurregelingen op www.grottedicastellana.it

Polignano a Mare, een bijzondere stadje

Polignano a Mare is een stadje met een unieke ligging op een rots aan het water. De steile rotswanden met vele inhammen laten je genieten van mooie beelden. Het mooiste panorama krijg je als je tijdens jouw vakantie Puglia het volgende adres ingeeft in je gps: Via Vittorio da Bormida, Polignano A Mare, Apulia

Castel del Monte: Unesco werelderfgoed kasteel

Nog één van de bezienswaardigheden in Puglia is de Castel del Monte. Dit kasteel werd gebouwd door Frederik II (13e eeuw) die nog meerdere bouwwerken op zijn naam liet schrijven in de regio (circa 200 kastelen, naar men zegt). Het is alleen niet duidelijk waarom hij dit kasteel heeft gebouwd. Het heeft geen slotgracht, het ligt wel op een top van een helling, maar is eenvoudig bereikbaar. Heel bijzonder is de rol die het cijfer 8 speelt in dit kasteel. Het kasteel heeft de vorm van een achthoek (al zijn andere kastelen in de vorm van een vierkant). Het heeft acht torens van telkens 24 meter hoog. Elke verdieping telt precies acht kamers. Het kasteel is te bezoeken en laat je toe te genieten van prachtige vergezichten.

Meer informatie vind je op www.casteldelmonte.net

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Puglia? Plaats je beoordeling

Max Veerle26 juni 2018

Zeer duidelijke en uitgebreide informatie.

Jo De Cuyper11 februari 2017

Zal hem met plezier gebruiken tijdens de reis welke ik via jullie geboekt heb.

Jolanda Peters7 augustus 2016

Veel tips en overzichtelijk

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info