Bezienswaardigheden Brindisi in Puglia bezoeken

Zoek in Brindisi mee naar de sporen van vroeger: de Romeinen, de kruistochten, ...

Brindisi in Puglia is destijds uitgekozen als vertrekplaats voor de kruistochten wegens de ligging aan de zee. Door de makkelijke weg naar zee is de stad altijd een belangrijk handelscentrum geweest. Ook lag de stad vroeger aan de Romeinse weg Via Appia, die later vervangen werd door de Via Trajana. Al die trafiek heeft er mede voor gezorgd dat de stad veel belangrijke bezienswaardigheden heeft vergaard. Lees meer

Brindisi werd uitgekozen als vertrekplaats voor de kruistochten naar het Oosten.
  • Maak kennis met Brindisi in Puglia
  • Bezichtig de Santa Maria del Casale
  • Bezoek het Archeologisch Museum
  • Ontdek nog meer bezienswaardigheden: klooster, fresco's
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Doordat Brindisi in Puglia in de tijd van de Romeinen een erg belangrijke rol had, dankzij de ligging aan de belangrijke Via Appia, zijn er veel bezienswaardigheden te vinden in het oude stadscentrum. Niet alleen toen, maar ook nu is Brindisi een handelscentrum met een gunstige ligging aan zee. Ga zeker eens tot bij de haven.

Bezichtig de bijzondere bezienswaardigheden

Toeristisch heeft Brindisi misschien wat minder te bieden dan andere steden in Puglia. De meeste bezienswaardigheden liggen binnen het oude stadscentrum, namelijk op en rond de Piazza Duomo. Wie graag meer weet over de archeologische vondsten in Puglia moet zeker het Archeologisch Museum bezoeken.

Tevens is de kerk Santa Maria del Casale ook een bezoek waard. Ze ligt tussen de luchthaven en het centrum van Brindisi. Het is een romaans kerkje uit de 14e eeuw. Ook de prachtig bewaarde Byzantijnse fresco's dateren uit diezelfde periode. Vooral 'Het Laatste Oordeel', ietwat verborgen in het middenportaal, is heel bijzonder. Het aanpalende kloostergebouw dateert van de 16e eeuw.

Reviews en beoordelingen Brindisi

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Brindsi, Puglia bezoeken?? Plaats je beoordeling

Hetty28 maart 2017

leuke plaats. Veel oudheden ( kerken, ed) lekker eten, mooie wandelboulevard

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info