Ontdek de allermooiste plekjes in Puglia

De reisgids 'brengt' je in Alberobello, Bari, Brindisi, Matera, de witte dorpjes en meer

De gratis reisgids Puglia geeft je een duidelijk beeld van wat deze mooie regio te bieden heeft. De belangrijkste bezienswaardigheden, steden en dorpjes worden daarom zeker niet overgeslagen. Tijdens jouw vakantie Puglia kan je dan ook een bezoek brengen aan Alberobello, Bari, Brindisi, Matera, Otranto, Gallipoli en de witte dorpjes. Lees meer

Met de reisgids Puglia ontdek je alles wat deze regio in de hiel van Zuid-Italië te bieden heeft.
Reisgids Puglia
Ontdek de allermooiste plekjes in Puglia
  • Bezoek de mooie witte dorpjes
  • Verken de grotwoningen van Matera
  • Bezichtig de trulli in Alberobello
  • Reisgids bevat een volledig uitgestippelde autoroute
  • Lokale wijn, versgemaakte pasta ... hmmm, waar wacht je nog op?
  • Download de gratis versie van de reisgids nu al
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10
Foto's: Fotolia.com

De reisgids Puglia zorgt ervoor dat je geen belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden mist. Tijdens jouw vakantie Puglia kan je dan ook alles ontdekken wat je graag wilt zien en doen.

Bezoek Alberobello

Het is ten eerste mogelijk om een bezoek te brengen aan de plaats Alberobello. In deze omgeving vind je veel mooie bezienswaardigheden, waarvan de trulli het meest bekend zijn. Dit zijn bouwwerken met een kegelvormig dak. Daarnaast kan je ook de kerk bezichtigen die dezelfde vorm heeft als deze huisjes.

Bezichtig Bari

De reisgids Puglia laat je ook kennis maken met Bari. Deze stad is bekend dankzij de Basillica di San Nicola die de kindervriend Sint Niklaas vereert. Ook de Duomo di San Sabino en het kasteel zijn de moeite waard. Daarnaast kan je tijdens jouw vakantie Puglia ook genieten van het mooie uitzicht op zee dat je hebt vanuit deze stad.

Ontdek Brindisi

Brindisi is de provenciale hoofdstad van Puglia. Deze stad lag in de tijd van de Romeinen langs de bekende Via Appia en heeft daardoor veel bezienswaardigheden uit deze tijd. Daarnaast heeft de stad ook een mooie haven, aangezien het nu nog steeds een belangrijk handelscentrum is.

Verken Matera

De vele grotwoningen hebben ervoor gezorgd dat Matera een erg geliefde bestemming is tijdens een vakantie Puglia. Ook vind je hier veel mooie rotskerken.

Volg de route Otranto-Gallipoli

Langs de kust kan je de route Otranto-Gallipoli volgen. De reisgids Puglia laat je kennis maken met de mooie bezienswaardigheden in deze steden, maar ook met de plaatsen hier tussen, zoals Capo d'Otranto en Capo Santa Maria di Leuca.

Bezoek de witte dorpjes

Tussen Brindisi en Alberobello vind je verschillende mooie witte dorpjes. Vooral Ostuni, Cisternino en Locorotonde worden gekenmerkt door de vele witte huisjes die hier te vinden zijn.

Reviews en beoordelingen Reisgids Puglia

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek meer met de reisgids Puglia? Plaats je beoordeling

Alex27 februari 2023

Heel toffe en leuke gids, Alle topics per stad staan er in , misschien nog een paar extraatjes ( hidden treasures) . Resto's / wandelingen. Natuurlijk heb ik enkel de basisgids gezien , niet de betalende. Daar staat waarschijnlijk veel meer in .

Annette Cohen17 juli 2022

Erg leuke reisgids boordevol reisinformatie en tips.

van deun marc10 juni 2022

van 1/6 tot 11/6 de reisgids puglia afgereden was af alles bezocht wat we zeker niet mochten missen

Marcel21 maart 2022

Goede onderlegger, voor mooie wandelingen.

Ton Melis4 augustus 2020

Helder en duidelijke informatie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info