Verken de witte dorpjes in Puglia

Ostuni, Cisternino en Locorotondo zijn witte vlekken in het landschap

Tussen Brindisi en Alberobello vind je verschillende mooie witte dorpjes in Puglia. Vooral Ostuni, Cisternino en Locorotonde worden gekenmerkt door de vele witte huisjes die hier te vinden zijn. Wanneer je tijdens jouw vakantie Puglia de route langs deze plaatsen volgt kom je langs vele indrukwekkende bezienswaardigheden. Lees meer

De witte dorpjes bieden een schilderachtig uitzicht.
  • Kom genieten van de witte dorpjes in Puglia
  • Lees over de symboliek van de kathedraal in Ostuni
  • Geniet van het uitzicht in de Valle d'Itria
  • Verken de dorpjes Locorotondo, Cisternino e.a.
  • Zoek de charme op in Martina Franca  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ontdek het mooie Ostuni

Ostuni is één van de witte dorpjes in Puglia. Dit plaatsje heeft naast de mooie witte huisjes ook een andere bezienswaardigheid. Je vindt hier namelijk een mooie kathedraal met een heel bijzonder roosvenster. Er zijn 24 bogen aan de buitenkant voor het aantal uren per dag en de 12 bogen aan de binnenzijde stellen het aantal maanden per jaar voor. In het midden zie je een Christusfiguur met zeven hoofden die eromheen zweven. Deze stellen het aantal dagen per week voor.

Bezoek Cisternino en Locorotondo

Cisternino is samen met Locorotondo een kleiner wit dorp, telkens met mooie witte huisjes. Vanuit beide dorpen krijg je ook mooie zichten over de Valle d'Itria waar je met de auto doorgereden bent. Het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan in Cisternino. Hier wandelen is een rustgevende belevenis. Ga er zeker eens kijken naar de San Nicola kerk, de San Cataldo kerk en mis het paleis Amati niet. 

Het is al even aangenaam genieten in Locorotondo, zeker als je op het gemakje rondwandelt in de nauwe steegjes. Soms kom je plots op plekjes waar je een uniek uitzicht bekomt op de vallei. En wie van wijn houdt, zal de lokale wijnen wel eens willen proeven.   

Verken Martina Franca

Heb je veel tijd over tijdens jouw vakantie Puglia dan moet je zeker Martina Franca bezoeken. Naast de andere witte dorpjes in Puglia is dit plaatsje ook erg mooi. Het ligt op iets meer dan 5 kilometer van Locorotondo. Ook hier is er een prachtige kathedraal en bovendien heeft dit dorp mooie herenwoningen, iets wat men in het Italiaans nogal snel 'palazzo' noemt. De meeste liggen in de Via Cavour. Het grootste echter ligt op het centrale plein, dit is nu het stadhuis van Martina Franca.

Tijdens de 18de eeuw was het stadje nog volledig ommuurd. Je kon toen 24 torens hier zien staan. Helaas, vandaag zijn er veel verdwenen. Wat wel nog overblijft zijn de 4 stadspoorten, die de grens afbakenen.     

Reviews en beoordelingen Witte dorpjes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken de witte dorpjes in Puglia? Plaats je beoordeling

Van Look Krista13 januari 2018

Heel duidelijke en overzichtelijke reisgids.

Anja Pieters6 december 2015

Zeer goede informatie gids, veel tips!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info