Vakantie in Puglia? Ontdek de mooie hak van Zuid-Italië

Wat moet je zien van Alberobello, Matera, Bari, Brindisi, Lecce, ...?

Ontdek de hiel van Italië tijdens een vakantie Puglia. Het landschap ligt er bezaaid met bezienswaardige stadjes en pittoreske dorpjes, met prachtige stranden en dito rotskusten. Je komt op plaatsen waar het druk zal zijn omdat iedereen dat kasteel of die grotten wil zien, maar je zal ook ongerepte stukjes natuur ontdekken en bijzonderheden zoals de trulli, de witte dorpjes en dan zijn er nog die zoveel mooie kerken en kastelen. Als je alles zal willen zien van Puglia zal je vast en zeker tijd tekort komen in die 8 dagen. Ook daar hebben we een tip voor: dan verleng je gewoon de rondreis naar 11 dagen. Lees meer

Download de gratis reisgids Puglia en ontdek het mooiste uit de hak van Italië.
  • Verken Puglia in Zuid-Italië 
  • Ontdek de bijzondere grotten van de regio
  • Bezoek aan Alberobello, Bari, Lecce, Matera en vele andere stadjes
  • Genieten van de prachtige natuur, ook ongerepte plekjes 
  • Ga mee op ontdekking naar het mooiste van de hak van Italië
  • Met onze compleet uitgewerkte rondreis maak je het jezelf gemakkelijk, en waarom niet?

Gratis reisgids Puglia?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Tijdens een vakantie Puglia in Zuid-Italië kan je genieten van de zon, de zee, de betoverende mooie natuur, de lekkere specialiteiten in de lokale keuken. Ga er genieten van de culturele schoonheden, van de belangrijkste bezienswaardigheden. Sommige plaatsen kunnen erg druk zijn, terwijl er ook plekjes zijn waar je amper een toerist zult zien. Ook dát is dan Puglia. 

Bezoek de trulli, die huisjes met dat kegelvormig dak, in Alberobello en in de omgeving. Ga op ontdekking in de hoofdstad Bari. Bezoek de Sassi in Matera. Laat je bijna verblinden door het felle licht van de witte dorpjes in Cisternino en Locorotondo. Ga op zoek naar de sporen van de Romeinen in Brindisi. Zoek ook ontspanning en rust aan de prachtige stranden. Maak een wondermooie trip vanuit Otranto langs de kustlijn tot Gallipoli.

En we kunnen nog even doorgaan. Wat dacht je van een bezoek aan de barokstad Lecce? Of verkies je liever eens ondergronds de betoverende grotten van Castellana te gaan bewonderen? Het Castel del Monte is zo speciaal dat het op de lijst voorkomt van UNESCO Werelderfgoed. Als je deze bezienswaardigheden zal gezien hebben, dan kan het niet anders of je zal een heerlijke vakantie, met veel afwisseling en deugdzaamheid, in Puglia hebben beleefd.

Je rondreis naar Puglia

Met het vliegtuig naar Puglia kan vanuit Brussel via een tussenstop naar Bari. Je haalt er je huurauto af, start de motor en je bent vertrokken voor een fantastische ontdekking van de hak van Italië. Het voorstel is een 8-daagse rondreis, maar wie langer wil 'proeven' en ongetwijfeld genieten van Puglia kan een verlenging aanvragen voor 11 dagen. Dan komen er nog een paar andere plekjes bij die je rondreis Puglia er zo goed als (bescheiden blijven) als volmaakt doet uitzien. 

Reviews en beoordelingen vakantie Puglia

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet van een vakantie Puglia? Plaats je beoordeling

Bert Robaye 14 juli 2024

Leuke route, maar gezien onze leeftijd blijven wijliever langer op dezelfde plek. Niet meer dagelijks veranderen van hotel!

Walter 26 maart 2023

Zoals altijd zijn de gidsen heel goed uitgewerkt rondom de highlights. Gezien wij Bourgondiërs zijn zouden wij het wel leuk vinden dat ook de lokale specialiteiten kort worden vermeld.

Chris Besieux 1 februari 2022

Handig om onze reis voor te bereiden. Dank.

Katleen Van Malderen 4 november 2021

We vertrekken volgende week naar Puglia. Met deze reisgids kan het alleen maar leuk worden!

Henny 15 december 2019

Een handige leidraad om onze volgende vakantie uit te stippelen. De GPS-coördinaten zijn een plus.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info