Bari, bezoek de mooie hoofdstad van Puglia

Maak zeker tijd voor de Basilica di San Nicola, de Duomo en het kasteel

Bari in Puglia is een belangrijke stad met meer dan 300.000 inwoners, tevens de hoofdstad van de Puglia regio. Alles wat je als bezoeker wil zien ligt in het oude stadsdeel. De belangrijkste bezienswaardigheden die je er kunt vinden, zijn de Basilica di San Nicola met het relikwie van de Sint, de Duomo di San Sabino en het kasteel. We leggen uit waarom de kathedraal binnenin minder 'aangekleed' is dan de basiliek van Sinterklaas. Lees meer

Met die ligging op een landtong in zee geniet Bari van een prachtig uitzicht.
  • Ontdek Bari op de landtong 
  • De Basilica di San Nicola bevat relikwie Sinterklaas
  • Vind je de Duomo di San Sabino even mooi van binnen?
  • Bezoek ook het kasteel van Bari
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezoek het kasteel

Bari in Puglia heeft verschillende bezienswaardigheden waar het Castello Normanno-Svevo er één van is. Dit kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw en maakte deel uit van een fortengordel langs de kustlijn om de stad te verdedigen tegen invallen vanuit het Oosten. Maar het werd al snel tegen de vlakte gehaald in 1156. Er kwam een nieuwe burcht die in 1233, dus honderd jaar later nadat de eerste versie werd opgeleverd, nog eens verstevigd werd. Het gebouw heeft later nog verschillende andere functies gehad en verschillende eigenaars (hertogen, welgestelde families, koningen). Tot en met de 16de eeuw vonden er tevens verbouwingen plaats. Na de dood van de koningin van Polen verwierf de koning van Napels het beheer en hij transformeerde het in een gevangenis. Je kan het vandaag bezoeken. Er is een tentoonstellingsruimte en er vinden tevens culturele evenementen plaats. Meer info via http://musei.puglia.beniculturali.it/en/musei/castello-svevo-di-bari/ 

Bezichtig de indrukwekkende Basilica di San Nicola

Op de kleine landtong waar Bari in Puglia op ligt, staan twee grote kerken. De grootste is de basiliek en daar is een reden voor. In deze Basilica di San Nicola bevindt zich immers het relikwie van de heilige Nicolaas (Sinterklaas). Hij zou gestorven zijn in de 4e eeuw en zijn relikwie werd vanuit Myra (Turkije) naar hier gebracht door de eerste kruisvaarders in de 11de eeuw. Eerst werd er een crypte gebouwd, later gevolgd door de kerk. Deze heilige zou een aantal wonderen verricht hebben, zo zou hij vermoorde kinderen weer tot leven gewekt hebben. Door dit wonder en vele andere is hij de beschermheilige van de kinderen geworden.

Zijn echte feestdag is niet op 6 december zoals veel mensen denken, maar in de periode van 7 tot 9 mei. In Bari zijn dan talrijke feesten en optochten. Veel pelgrims uit de Balkanlanden en Rusland kwamen hiernaartoe op bedevaart en dat bracht veel geld op voor de bezienswaardigheid. Vandaar dat de basiliek groter is en rijker aangekleed dan de kathedraal.

Het Museo Nicolaiano vertelt het verhaal van de basiliek en bevat tal van religieuze voorwerpen.

Ga ook de Duomi di San Sabino binnen

De kathedraal Duomo di San Sabino werd in dezelfde periode gebouwd als de basiliek in Romaanse stijl. San Sabino is de beschermheilige van Bari en zijn resten liggen in de crypte. De duomo nam de plek in van ruïnes van een Byzantijnse kerk, die halfweg de 12de eeuw met de grond gelijk werd gemaakt. e hier veel kunstwerken en meubelen bezichtigen. Waarom het interieur van de kathedraal minder fraaie bezienswaardigheden heeft, lees je bij het tekstblokje over de basiliek van San Nicola.  

Reviews en beoordelingen Bari

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bari in Puglia: bezoek de oude stad? Plaats je beoordeling

Lambert Gilbert22 augustus 2018

Volledige reisgids . Fijn om alle weetjes door te krijgen. Goed dat over de meeste steden een wandelroute beschreven staat.

stefaan breughe25 oktober 2017

heel bruikbaar, een mooi overzicht

de Warrimont22 oktober 2017

oude stad gelukkig nog bewoond . Te weinig informatie beschikbaar over de prachtige 19 eeuwse stadsdeel. Ook gebrek talen kennis V.V.V. .Er is weinig gedaan met de zee haven etc.Klimaat zeer aangenaam in najaar. De reis was fijn.

Edgard Van de Vyver21 februari 2017

Wij gaan kortelings georganiseerd naar Puglia. Jullie reisgids is fantastisch. Wij gaan met een ander koppel dat niet zo gesteld is om op eigen houtje een fly en drive te doen. Maar wij volgen jullie aanbiedingen op de voet en gaan quasi zeker nog eens boeken voor een fly en drive. Het is uiteindelijk veel goedkoper dan georganiseerd en je bent zo vrij als een vogel.

Henny Hermans26 juli 2016

We waren onlangs in Puglia en hebben de reisroute gevolgd met een gehuurde auto. Een prachtige streek en de tips in de route zijn echt meegenomen. We hebben in totaal 1 350 km met de huurwagen afgelegd. Ostuni, Alberobello, Lecce, Castel del Monte, Matera, Gallipoli en de kust van Marina di Leuca tot Otrano moet je echt wel zien als je in Puglia bent.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info