Maak de trip van Otranto naar Gallipoli in Puglia

Ontdek mooie plaatsen als Capo d'Otranto en Capo Santa Maria di Leuca

De route Otranto-Gallipoli in Puglia zal je veel moois laten zien. Deze twee steden hebben namelijk zelf veel bezienswaardigheden, zoals kathedralen, kerken en fonteinen. Daarnaast krijg je tijdens jouw vakantie Puglia zo ook de kans om andere plekjes, zoals Capo d'Otranto en Capo Santa Maria di Leuca te bezichtigen. Lees meer

Wanneer je reist van Otranto naar Gallipoli kan je genieten van het prachtige uitzicht aan de kust.
  • Neem in San Cataldo de kustweg tot in Otranto
  • Geniet er van een schitterend uitzicht
  • Nadien kom je langs de middeleeuwse Costra
  • Volg de toeristische kustlijn tot Gallipoli
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezoek het mooie Otranto

De route Otranto-Gallipoli in Puglia start wanneer je vanuit Lecce de richting van San Cataldo volgt. Vanaf daar neem je de kustweg tot in Otranto, dit is een prachtige route over een lengte van 33 kilometer. Je doet er meer dan één uur over. 

De Griekse oorsprong van het stadje is nog terug te zien dankzij de kerk Chiesa di San Pietro. Een andere bekende bezienswaardigheid in Otranto in Puglia is de kathedraal. Het huidige uitzicht dateert van de 15e eeuw. Bijzonder in dit religieus gebouw is de mozaïekvloer. Die omvat namelijk een 'boek' dat legendes en het leven van heiligen uitbeeldt. Er is een grote diversiteit aan afbeeldingen (van mythologie tot bijbelse figuren), zodat het niet eenvoudig is om te weten te komen wat de maker precies bedoelt.

Reis langs de kust van Otranto tot Gallipoli

Als je Otranto verlaat kom je langs het meest oostelijke puntje van Italië, namelijk Capo d'Otranto. Je kan hier tijdens jouw vakantie Puglia genieten van een mooi uitzicht en de rust. Wanneer je verder reist bereik je na 6 kilometer het kuuroord Santa Cesarea Terme. Hier zijn er zwavelhoudende bronnen die heilzaam blijken te zijn voor aandoeningen van de luchtwegen en huid. Dit kuuroord zorgt voor veel inkomsten voor de lokale bevolking, dus werden er een mooie villa's gebouwd, zoals Palazzo Sticchi en Villa Raffaella. Beiden uit de 19e eeuw.

Je zal wegwijzers zien naar de Grotta della Romanelli en Zinzulusa. Vooral de laatste is een speciale bezienswaardigheid. Je vindt namelijk een mooie ingang in de rotsen langs het water die niet toegankelijk is bij hoogtij.

Meer informatie kan je vinden op: www.grottazinzulusa.it.

Nadien kom je langs het middeleeuwse Costra. Als je tijd hebt tijdens jouw vakantie Puglia kan je een bootje huren voor een tochtje langs de vele grotten. Rijd vervolgens verder door tot Marina di Leuca, het meest zuidelijke punt. De afstand van Otranto tot deze plek bedraagt 50 kilometer, dus ongeveer 2 uur rijden.

Op het uiterst zuidelijke puntje, Capo Santa Maria di Leuca, ligt een heiligdom (Santuario) waar je een prachtig uitzicht hebt. Het stadje is op zich vrij toeristisch. Vanaf hier tot Gallipoli, opnieuw 50 kilometer, liggen de meeste zandstranden. Dit verklaart ook waarom hier een nachtleven is. Volg de toeristische kustlijn tot Gallipoli met mooie uitzichten onderweg of neem de snellere S274.

Bezichtig het indrukwekkende Gallipoli

De route Otranto-Gallipoli in Puglia komt ten einde wanneer je Gallipoli bereikt. Dit stadje wordt gedomineerd door een 16e eeuws kasteel. De 16e eeuw was de bloeiperiode van het stadje, want vanaf toen werd de kathedraal Cattedrale di Sant'Agata gebouwd. Er hangen veel schilderijen van lokale kunstenaars in de kerk. Ook uit diezelfde periode is de kerk Chiesa della Purita. Wat je ook niet mag missen bij een bezoek aan dit stadje is de bezienswaardigheid de Fontana Ellenistica. Het is een fontein uit de Griekse periode, maar is herbouwd in de 16e eeuw.

Reviews en beoordelingen Otranto-Gallipoli

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reis van Otranto naar Gallipoli in Puglia? Plaats je beoordeling

Yvette Ots29 maart 2018

Interessant en gedetailleerd voor de belangrijkste bezienswaardigheden. Mis een beetje informatie over de minder gekende plekjes. Toch bedankt voor de zeer bruikbare informatie ☺

smets31 juli 2016

Zeer duidelijke gids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info