Pyreneeën, Aquitaine en Frans Baskenland: bezienswaardigheden van steden en natuur

Verken al het mooie van de Pyreneeën en Frans Baskenland

In deze reisgids Pyreneeën stellen we je de belangrijkste bezienswaardigheden voor van de departementen Pyrénées Atlantiques en Hautes-Pyrénées. Lourdes is er dé bedevaartsplaats bij uitstek. We stellen je in deze reisgids Pyreneeën ook een paar minder bekende plaatsen voor die zich uitstekend lenen als verblijfplaats: Pau en Cauterets. En we maken kennis met Frans Baskenland. Bayonne ken je misschien van de gelijknamige ham, maar hoe ziet de stad Bayonne er uit? De bekende badplaats Biarritz is nog steeds erg populair, maar waar kan je nog genieten van zon, zee en strand? Al gehoord van de Corniche Basque? Indien niet, hoog tijd om die prachtige kuststrook te leren kennen.  Lees meer

  • Ontdek departementen Pyrénées Atlantiques en Hautes-Pyrénées  
  • Maak kennis met Bayonne, Biarritz, Tarbes, Pau
  • Verdiep je in de bedevaartsplek Lourdes
  • Tips voor bezoeken aan de Pyreneeën
  • Verken de prachtige Corniche Basque
  • Wat heeft Frans Baskenland in petto?

Gratis reisgids Pyreneeën?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Toeristische toppers

We hebben ons beperkt tot een aantal belangrijke toeristische plaatsen. Uiteraard zijn er nog talrijke kleinere en waardevolle plaatsjes of historische overblijfselen te bezichtigen, hiervoor linken we je door naar de lokale websites. We zakken onder de Landes de Atlantische kust af tot in het verrassende Bayonne, de hoofdstad van Frans Baskenland en de mondaine badplaats Biarritz. Een kennismaking met de Corniche Basque brengt een ánder beeld van Frans Baskenland. Dat van een megamooie natuur. En we vergeten niet om de ziel van de Franse Basken bloot te leggen met een beschrijving van enkele typische Baskische dorpen en hun tradities. Aan de voet van de Pyreneeën bezoeken we het mooie Pau en voor wie belang stelt in militaire geschiedenis gaan we naar Tarbes. De Hoge Pyreneeën heb je misschien al zien passeren op je tv-scherm terwijl je naar de Ronde van Frankrijk keek. Wat is er nog méér te zien dan de bekende cols? We geven je ook heel wat tips mee voor een bezoek aan de Pyreneeën, als start van een wandeltocht, avontuurlijke bergtocht of om gewoonweg grotten te bezoeken of te genieten van het berglandschap. Cauterets, Gavarnie, Tourmalet, Pont d'Espagne en vele andere komen aan bod.  

Bedevaartsoord Lourdes

Aan de voet van deze machtige bergketen de Pyreneeën ligt het bekende bedevaartsoord Lourdes. We geven zeer uitgebreide informatie voor de bedevaarders over het ontstaan van het bedevaartsoord, de heiligdommen in Lourdes en de bezienswaardigheden hieraan verbonden in Lourdes en Bartres. 

Reviews en beoordelingen vakantie Pyreneeën

Heb je zelf tips of opmerkingen over Pyreneeën? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info