Biarritz, ontdek er de bezienswaardigheden

Maak nader kennis met de prachtige kust van Biarritz

Biarritz is de meest bekende en mondaine badplaats van het zuidelijk deel van de Franse Atlantische kust. Het was al in de 19de eeuw een graag bezochte badplaats voor de leden van koningshuizen. Nochtans was het vroeger een arm dorpje totdat het Spaanse edellieden waren die Biarritz ontdekten. Mede door Napoleon III  die hier een residentie liet bouwen, het huidige Hôtel du Palais, werd deze badplaats 'wereldberoemd' in Frankrijk en omliggende landen.  Lees meer

Ga gerust ook genieten in Biarritz naast de 'mondaine' toeristen, er is plaats genoeg.
  • Ga na of Biarritz écht zo mondain is 
  • Zoek de sporen van Napoleon III
  • Zoek wat afleiding in een museum 
  • Zonnebaden kan op 3 grote stranden
  • Loop tot bij de Rocher de la Vierge
  • Wandelen en genieten van fabuleus uitzicht
Ontdek onze hotels

Biarritz heeft 3 grote stranden: Grande Plage, Plage du Port-vieux en Plage de la Côte des Basques. Je vindt er zowel stranden met wuivende  palmbomen als kustplekjes waar rotsen liggen.

De opvallende zeerots 'Rocher de la Vierge' maakt deel uit van de Plage du Port-vieux. De rots is nog een overblijfsel dat herinneringen oproept aan Napoleon III. Ze is verbonden met de kust via een metalen loopbrug en ligt tegenover het Musée de la Mer. Boven de rots staat een wit Mariabeeld. Bij een woeste zee slaan de golven wild tot over de brug en is het verboden de loopbrug over te steken.

In Biarritz kan je naast zonnebaden ook mooie wandelingen maken. Het is een kust met rotsen die je de gelegenheid geven om te genieten van een mooi uitzicht, zoals boven op de top van de Rocher du Basta.

Musea

Wie een museum wil bezoeken kan hiervoor terecht in het Musée de la Mer met herinneringen aan de oude walvishaven, vooral veel aquariums, met ruimtes waarin uitgelegd wordt wat Biarritz met de zee heeft, over de visvangst, …. 
Het Musée Asiatica huisvest een belangrijke collectie Aziatische kunst (porselein, miniaturen, maskers, heiligenbeelden).

Een lokaal museum vind je in een voormalige kerk, het Musée du Vieux Biarritz roept vooral herinneringen op aan de periode dat deze badplaats voorbehouden was voor de rijken van Frankrijk en Spanje. Je vindt er schilderijen, tekeningen, gravures en tal van voorwerpen die gelinkt zijn het verblijf van keizerin Eugénie en haar man Napoleon III. Zij kwamen elke zomer in Biarritz naar hun optrekje, villa Eugénie, nu het Hôtel du Palais. Het Hôtel du Palais is nu een duur en luxueus hotel geworden dat je niet kan bezichtigen als je er niet logeert.I

Reviews en beoordelingen Biarritz

Heb je zelf tips of opmerkingen over Biarritz? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info