Rondreis Midi-Pyreneeën en Frans-Baskenland

Geniet van een overweldigende natuur, historische dorpen, ruwe kusten en nog veel meer.

Het is een individuele rondreis, dus je kan zelf naar hartenlust invulling geven aan je reisprogramma. Er staat je een geweldige natuur te wachten en soms mag je dat letterlijk nemen. In een eerste deel is de Lot nooit veraf en zorgt voor prachtige panorama’s. Twee dorpen bezoek je die ofwel op een klif zijn gebouwd ofwel eraan vasthangen. Je bezoekt twee heel bijzondere grotten en vergeet vooral niet te genieten want je bent niet veraf van wijngaarden. Zelfs je reis naar het tweede deel ligt bezaaid met bezienswaardigheden. In Frans-Baskenland zal je zich zeker niet vervelen. We hebben een traject uitgestippeld waarbij je met weinig kilometers heel veel te zien krijgt. Verder op deze pagina lees je meer over een voorstel van reisprogramma.  Lees meer

Geniet van het geweld van de natuur.
  • Zie hoe de rivier Lot een onvergetelijk landschap heeft gemaakt.
  • Wandel in de historische dorpjes waar de tijd bleef stilstaan.
  • Geniet van de ruwe kust met hoge golfslag.
  • Ontdek kleine en bijzondere musea.
  • Je komt langs 2 bekende bedevaartsoorden: Rocamadour en Lourdes.
  • Bezoek een grot met echte rotsschilderingen.
Download gratis de reisgids

Dag 1: heenreis (Brussel – Cajarc: ca. 890 km)

Dag 2: Saint-Cirq-Lapopie (40 km h/t)
Wil je genieten van wat rust en niet te ver rijden? Dan is een uitstap naar Saint-Cirq-Lapopie ideaal (foto cover). Geniet eerst even van het hotel en de omgeving want in Saint-Cirq zal het wel druk zijn. Raadpleeg onze reisgids om de beste parking te kiezen. 

Dag 3: Gouffre de Padirac (122 km h/t)
Grotten en een immens diepe put, dat is het bijzondere bezoek van vandaag. Trek gemakkelijke schoenen aan die tegen een beetje vocht kunnen en ook warmere kledij is aanbevolen. Wil je er een langere dag van maken dan kan je dit combineren met een bezoek aan Rocamadour.

Dag 4: Rocamadour (122 km h/t)
Dit bekende bedevaartsoord hangt werkelijk aan de rotsen. Je start best bovenaan en wandelt zo naar beneden. In de omgekeerde richting kan het met twee liften. We geven je voldoende informatie in onze reisgids. 

Dag 5: Cahors en de grot van Pech Merle (105 km h/t)
Wil je het liever wat rustig houden dan kan je zich beperken tot de grot van Pech Merle, ook met rotsschilderingen. Geen nagemaakte zoals in Lascaux maar echte. Wil je even naar een centrumstad om te shoppen, te wandelen in het historisch centrum en een terrasje te doen dan kan je doorrijden tot Cahors, de hoofdstad van de Lot en omgeven door water (foto bovenaan).

Dag 6: transfer naar Frans-Baskenland (ca. 450 km via Toulouse)
De snelste route is via Montauban, Toulouse en Tarbes. Deze route laat je ook toe om te kiezen uit een resem belangrijke bezienswaardigheden. Je kan kort halt houden in Montauban of Toulouse bezoeken. Misschien duik je liever in de vliegtuigbouw van Toulouse? Of je komt op een 15-tal kilometer van Lourdes. We geven je uitgebreid informatie over deze mogelijkheden. Een kortere route is via Villeneuve-sur-Lot en Mont-de-Marsan, je doet er wel langer over.

Dag 7: Bayonne en Biarritz (40 km h/t)
Twee bekende plaatsen langs de Frans-Baskische kustlijn. We geven je tips om niet alleen van het strand te genieten maar ook even in de geschiedenis te duiken van deze belangrijke plaatsen.

Dag 8: La Corniche Basque (50 km h/t)
Ruwe rotsen, hoge kliffen, geweldige golfslag … dat is het kenmerk van deze kust. We bezoeken vandaag twee plaatsen: Hendaye en Saint-Jean-de-Luz. Een zeer gevarieerde dag en bij mooi weer ben je zeker niet weg te slaan van de kust. 

Dag 9: hinterland van Frans-Baskenland (55 km h/t)
Je komt langs een 4-tal plaatsen en kan eventueel ook nog een treintje nemen voor een spectaculaire bergrit. Een zeer gevarieerde dag met minder toeristen en prachtige, verrassende zaken. Je kan wel niet alles zien op één dag, keuzes zal je moeten maken.

Dag 10: terugreis (ca. 1090 km naar Brussel)

Reviews en beoordelingen Midi-Pyreneeën en Frans-Baskenland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Midi-Pyreneeën en Frans-Baskenland? Plaats je beoordeling

Danny H20 juni 2022

Schitterende info. Beknopt maar bevat alle noodzakelijke info.

Struys24 juli 2020

De brochure had ik gedownload en is ons heel goed bevallen. De bezienwaardigheden die erin vermeld stonden waren zeer goed omschreven. Graag had ik wel wat meer willen weten over de sportmogelijkheden, maar we hebben ons zeer goed uit de slag getrokken. Zwemmen was een gebeurtenis met al die keien. We hebben ook even gebruik gemaakt om een stukje van de weg naar Compos Stella agf te leggen. Ook voor het achterland kregen we via de brochure de aanzet om op het internet verdzer te zoeken. Een heel goede dokumentatie die men zo maar kan downloaden. Proficiat

Patrick Van Dycke9 januari 2019

Ziet er goed uit, zal deze dan ook gebruiken eind augustus wanneer we hetzelfde traject zullen volgen.

Geert Castelein6 juni 2018

De eerste pagina s van de tips lijken mij te algemeen . Deze vind je ook op andere pagina s. De tips over Lyon lijken mij wel interessant en denk deze aan te kopen. Groetjes . Geert Castelein.

Bodere4 maart 2018

Bedankt voor de rondreis Frans Baskenland. Doen we met jullie tips. Super!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info