Gubbio laat je aangenaam genieten van haar bezienswaardigheden

Kerken en pleinen maar ook een speciaal wijnvat, speciale kaarsen, ... in Gubbio

Gubbio ligt helemaal in het noorden van Umbrië, op goed 50 kilometer van Assisi.  Hier (nog) geen massatoerisme en dat laat je toe om rustig te kunnen genieten van wat in Gubio aan mooie dingen te zien is en een plaatsje opleverde in deze reisgids. Het valt bij het benaderen meteen op, de stad is in terrasvorm als het ware aangeplakt tegen de Monte Ingino. Wandelen in de nauwe straatjes vergt daarom een beetje inspanningen.  Lees meer

In Gubbio is er geen tekort aan historische bezienswaardigheden.
  • Bezoek Gubbio zonder massatoerisme 
  • Verken het historische Piazza Grande
  • Ga kijken naar de uitzonderlijke schat van Gubbio  
  • Waarom bevinden zich die deuren zo hoog?
  • Lees meer over de Corsa dei Ceri 
Gratis reisgids downloaden

Piazza Grande

Het Piazza Grande werd aangelegd in 1321. Het wordt ondersteund door bogen met tongewelven en is het centrale hart van de stad. Het is langs drie zijden omringd met historische gebouwen: Palazzo dei Consoli, Palazzo Ranghiasci en het Palazzo Podesta. Het Palazzo dei Consoli omvat het Museo Civico dat een uitzonderlijke historische schat bezit, de Tavole Eugubine, inscripties van ceremoniële regels uit de 3de eeuw v.C. Op het plein staat ook de kathedraal en ernaast een gigantisch groot wijnvat.

Basiliek

De basiliek Sant'Ubaldo staat hoger in de stad. Je moet klimmen naar 908 meter. Gelukkig is er ook een kabellift die je er heen brengt. Bij de restauratie in de 16de eeuw werd een klooster aangebouwd. De kerk bevat de urne van Sant Ubaldo, patroonheilige van Gubbio. Deze speelt ook een rol in de Corsa dei Ceri.

Corsa dei Ceri

De Corsa dei Ceri (kaarsenrace, vrij vertaald) vindt ieder jaar plaats op 15 mei. Op drie houten kaarsenhouders, elk maar liefst 400 kg wegend, worden heiligenbeelden geplaatst: Sant’Ubaldo, San Giorgio en de H. Antonius. Deze worden in een strikte volgorde rondgedragen overdag in een processie, maar ’s avonds wordt ermee ‘koers gelopen’ over een parcours van 5 km vanaf het centrum tot boven. Er moet daarbij 300 m hoogteverschil overwonnen worden.     

Reviews en beoordelingen Gubbio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gubbio? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info