Wijnregio van Umbrië, verrassend de moeite waard

Verken de regio langs twee wijnroutes

Combineer cultuur en wijn in de wijnregio tussen Assisi en Spoleto. Wil je het liever alleen bij wijn houden? Dan kan je de wijnregio verkennen langs twee wijnroutes, waarvan een langs de Tiber tussen Perugia en Todi (de Cantico wijnroute) en een andere van Foligno naar Montefalco (de Strada del Sagrantino). Lees meer

Proef naast wijn tijdens je verkenning van de wijnregio in Umbrië de romantische sfeer in de kleine straatjes.
  • Combineer cultuur en wijn, 'n aangename mix 
  • Bezoek het wijnmuseum in Torgiano
  • Wijnroute tussen Perugia en Todi
  • Wijnroute tussen Foligno en Montefalco
Gratis reisgids downloaden

Wanneer je je volop in de wijnstreek bevindt, kun je evengoed een bezoek brengen aan het wijnmuseum in Torgiano. Je krijgt in het wijnmuseum een overzicht van de wijnbouw in Umbrië door de eeuwen heen. Enkele van de bekendste wijnen van de regio Umbrië zijn onder meer de “Montefalco Sagrantino” en de “Torgiano Rosso Riserva”.

Het centrum van Todi is bezaaid met kerken en paleizen. Vooral het Piazza del Pöpolo mag je niet missen. Hier vind je paleizen uit de 13de eeuw. De kathedraal heeft een gevel in rood en wit marmer en dat is op zich al merkwaardig. Maar de allermooiste kerk is de Santa Maria della Consolazione, net buiten de stadsmuren.

Perugia, de hoofdstad van Umbrië ligt uitgestrekt over een lange heuvel. Hoe hoger je klimt, hoe verder je terug in de tijd gaat. De rijkdom aan historie en architectuur spreekt tot de verbeelding. Vergeet evenmin kennis te maken met de gastronomie en de lekkere wijnen.

Montefalco heeft een charmante ligging op een heuvel. Die fraaie ligging leverde het stadje een mooie bijnaam op: “het balkon van Umbrië”. Veel bezoekers doen dit stadje aan omwille van de prachtige en kleurrijke fresco’s van de hand van Benozzo Gozzoli in de “San Francesco”. Bovendien kan je genieten van de middeleeuws aandoende sfeer van het stadje.

Reviews en beoordelingen Wijnregio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wijnregio van Umbrië? Plaats je beoordeling

Dirk De Schrijver28 juli 2021

ook deze reisgids is beknopt maar toch vrij volledig om de erin vermelde steden te bezichtigen ! Zeker de uitgestippelde wandelroutes zijn telkens een meerwaarde.

José De Belder10 mei 2019

Voor onze begeleide groepsreis heb ik alles al eens doorgenomen. Ik kreeg er zin door om alles in het echt te gaan zien! Na onze terugkeer vormde de uitleg een handige manier om onze fotoalbum samen te stellen. Bedankt voor de info.

sarrazin philippe5 juni 2016

Reisgids was zeer handig in gebruik en zeer accuraat. Prima toeristisch informatie en weetjes, een echte aanrader !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info