Orvieto: Een stad met veel gezichten

Van lokale specialiteiten tot een ondergrondse dodenstad

Ervaar al het moois van Umbrië tijdens een vakantie Orvieto. De Etrusken lagen aan de basis van de stad en dat merk je onder meer in het lokale archeologische museum, maar ook aan de nabije necropolis en zelfs in de bodem onder de stad. Laat je ook eens verleiden door enkele van de lokale streekproducten. Lees meer

Proef en geniet in Orvieto van lokale specialiteiten als truffels en droge witte wijn.
  • Sta in verwondering voor de Duomo
  • Lees over het mirakel van Bolsena
  • Bezoek het archeologisch museum
  • Laat je verleiden door lokale streekproducten
  • Maak een wandeling in de ondergrondse Dodenstad
  • Doe de klim van de Torre del Moro en geniet van het uitzicht
Gratis reisgids downloaden

Mirakel van bloedende hostie

Een van de indrukwekkende bezienswaardigheden in Orvieto is de “Duomo”, waarvan de bouw werd aangevat op het einde van de 13e eeuw. Prachtig versierde voorgevel met marmer, beeldhouwwerk en mozaïeken. Binnen zie je een doopvont uit 1406, prachtige glas-in-loodramen en fresco's.

De aanleiding tot het bouwen van deze dom was het “mirakel van Bolsena”. Dit is een hostie die op bepaalde tijdstippen begint te bloeden. Het gewaad dat indertijd bevlekt werd door de bloedende hostie wordt bewaard in een zijkapel, de “Capella del Corporale”. Ieder jaar opnieuw wordt dit mirakel herdacht op Sacramentsdag.

Archeologisch museum

Op hetzelfde plein als de dom kan je in het “Palazzo Papale” (het pauselijk paleis) terecht voor een bezoek aan het “Museo Archeologico”, met zijn talrijke vondsten uit de Etruskische periode. Hier vind je onder andere vazen en beelden, maar ook een beschilderde sarcofaag.

Beklim de toren

De meeste historische gebouwen in Orvieto hebben een religieuze oorsprong, maar er is ook een 40 m hoge toren uit de 13e eeuw, de “Torre del Moro”. Beklim de toren en geniet van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Proeven en genieten

Terwijl je door Orvieto wandelt moet je zeker ook eens de stadsmuren beklimmen om het omliggende landschap te bewonderen. Proef onderweg van lokale specialiteiten als truffels en de “Orvieto Classico”, een lekkere, droge witte wijn.

Dodenstad

Tijdens een vakantie Orvieto kun je ook een bezoek brengen aan de “Necropoli Etrusca del Crocifisso del Tufo”: de Etruskische dodenstad. Deze bijzondere plek ligt een eindje buiten het centrum. De hier te bezichtigen grafkamers stammen uit de 6e tot 3e eeuw voor Christus. De lokale toeristische dienst organiseert ondergrondse wandelingen. Je maakt er kennis met de vele gangen, kelders en kamers die de inwoners in de loop der eeuwen uitgegraven hebben in de zachte vulkanische tufsteen waarop de stad gebouwd is. De Pozzo di San Patrizio is een waterput die je kan bezoeken. Niet zomaar een waterput, 54 meter diep. De brede trappen dienden om de lastdieren toe te laten het water naar boven te brengen.

Reviews en beoordelingen Orvieto

Heb je zelf tips of opmerkingen over Orvieto: Een stad met veel gezichten? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info