Rondreis Umbrië en Toscane - Autoroute 8 dagen

Met de auto vanuit Lago Trasimeno naar Perugia, Assisi, Siena en Chiusi

Download de gratis autoroute Umbrië en Toscane. Je vertrekt vanuit één verblijfplaats aan het Lago Trasimeno in Umbrië. Het is een klein charmant dorpje dat je de mogelijkheid geeft om rustig te genieten van het meer en je vakantie. Bovendien liggen de kunststeden en andere leuke dorpjes maar op daguitstap van je verblijfplaats: Perugia en Assisi in Umbrië, Chiusi en Siena in Toscane. Ook Arezzo en zelfs Firenze (125 km) zijn een optie tijdens een rondreis Umbrië en Toscane. Voorstellen voor een uitstap vanuit je verblijfplaats vind je onderaan deze pagina (afstanden zijn ter indicatie en enkel de heenrit). Lees meer

Maak vanuit je verblijfplaats leuke uitstapjes naar steden als Siena, Perugia en Assisi.
  • Combineer het beste van Umbrië en Toscane
  • Geniet van het Lago Trasimeno
  • Maak een daguitstap naar Perugia en Siena
  • Snuif geschiedenis op in Chiusi
  • Maak onze stadswandeling in Firenze
  • Download nu onze gratis reisgids met alle suggesties voor dit verblijf
Gratis autoroute downloaden

Dag 1: Brussel – Passignano: ca. 1350 km

Dag 2: Assisi 55 km

Assisi is van vele markten thuis, maar staat toch in de allereerste plaats bekend als de plaats waar de heilige Franciscus vandaan komt. Daardoor voelen vele pelgrims zich aangetrokken tot de stad, maar religieuze gevoelens zijn absoluut niet vereist om deze stad met zijn prachtige gebouwen of zijn landelijke omgeving met olijfgaarden te bezoeken.

Dag 3: Perugia 30 km

Het prachtige architecturale en historische aanbod van Perugia vraagt zeker een volle dag, vooral als je een paar musea wilt bezoeken.

Dag 4: Montepulciano en Pienza 52 km

Een fraai stadje op een heuvel gelegen is Montepulciano, onder andere bekend om de “Vino Nobile”. Deze wijn dankt haar naam aan de sommelier van paus Paulus III die verklaarde dat het “een hoogst volmaakte wijn was, geschikt om te drinken door edelen”.

Dag 5: Siena 80 km of Arezzo 70 km

Je dient een keuze te maken, zowel Siena als Arezzo liggen op een afstand tussen de 70 en 80 km van je verblijfplaats aan het meer van Trasimeno. We geven je van beide de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 6: Citta della Pieve & Chiusi 60 km

Citta della Pieve heeft nog goed bewaarde stadsmuren en is niet alleen bekend voor zijn mooie en oude gebouwen. Wie ook maar enige belangstelling heeft voor de Etrusken en hun geschiedenis moet zeker naar Chiusi gaan. Een gedeelte van het Etruskische verleden van de stad kan ondergronds bezocht worden. 

Dag 7: Rondrit meer 36 km

Rondrit van het meer: Castiglione del Lago, Panicale, Paciano. Dat is genieten van uitzichten en een klein vissersdorpje.

Dag 8: Terugreis

Optie Firenze: 125 km enkel

Autoroute Umbrië - Toscane op kaart

Reviews en beoordelingen Autoroute Umbrië en Toscane vanuit 1 hotel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis Umbrië en Toscane? Plaats je beoordeling

K Schra16 februari 2022

Prachtige gids met mooie foto's en mooie stadswandelingen

Patrick Stijven7 augustus 2021

Heel fijne gids met alle hotspots kort en duidelijk in een notendop.

peter13 september 2020

prachtige gids met veel tips. Gaan zeker delen ervan gebruiken, maar we gaan pas i oktober as weg. Hopen dat dat kan ivm corona.

Anne4 augustus 2019

Enkel het deeltje montepulciano gebruikt. Goed en volledig uitgewerkt. Top! Heel mooi stadje maar een echte kuitenbijter, steil omhoog en steil en soms gevaarlijk naar beneden

Linda26 juli 2019

Zeer aangename gids met aandacht voor de echt interessante dingen. 1 opmerking: bij Arezzo staat er info over de edelsmeedkunst buiten de stad die achterhaald is! Het museum is niet toegankelijk voor het publiek en bevindt zich op een ander adres nl. in een bedrijf in een industriezone. Men kan er wel kopen aan 'betere' prijzen? Dus ook geen ateliers in de buurt van de Via Fiorentina 550 gezien :(

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info