Perugia: Genieten op eigen tempo van een gevarieerd aanbod

Mix van gastronomie, kunst en geschiedenis te ontdekken in Perugia

Het prachtige architecturale en historische aanbod van Perugia vraagt om een bezoek. In deze Italiaanse stad draait veel, zoniet alles om kunst en geschiedenis. Ooit strekte het gezag van Perugia zich uit over gans Umbrië. Bezoek er vandaag de musea, kathedraal, de pleinen enz.  Maar vergeet vooral ook niet de gastronomie te ontdekken. Perugia? Een stad om van te smullen! Lees meer

Hoe hoger je komt , hoe verder je terug gaat in de geschiedenis van Perugia.
  • Ga op stap in de hoofdstad van Umbrië
  • Kijk rondom op het Piazza IV Novembre en geniet
  • Laat je verleiden voor een bezoek aan de vele kerken 
  • Kunst uit gans Umbrië tentoon in Galleria Nazionale
  • Proef van de lokale gastronomie en wijnen
Gratis reisgids downloaden

Oude universiteitsstad

Perugia, de hoofdstad van Umbrië, ligt uitgestrekt over een lange heuvel. Hoe hoger je klimt, hoe verder je terug in de tijd gaat. In de 6e eeuw voor Christus, toen de Etrusken hier heersten, was dit al een belangrijke stad, stevig beschermd door wallen. Toen de Romeinen de stad innamen, rond de 1e eeuw v. Chr., verloor ze haar vooraanstaande positie. Nog éénmaal zou de stad een hoofdrol spelen, in de 13e en 14e eeuw, toen haar gezag zich uitstrekte over heel Umbrië. Rond deze tijd werd de universiteit gesticht, een van de alleroudste van Italië.

Bezienswaardigheden

Op het “Piazza IV Novembre”, het voornaamste plein van de stad, staat een gebeeldhouwde fontein uit de 13e eeuw, de “Fontana Maggiore”, voorzien van een schitterende reeks reliëfs en beelden.

San Lorenzokathedraal

Op hetzelfde plein kun je de gotische San Lorenzokathedraal bezoeken, voorzien van een preekstoel aan de buitenzijde. Bij de kathedraal hoort een aangenaam kloosterhof en het “Museo Capitolare”, gewijd aan kunst uit Umbrië en Siena.

Musea

Het voornaamste museum van de stad is de “Galleria Nazionale dell’Umbria”. Zoals de naam al suggereert kan je hier vooral kunst uit Umbrië bewonderen, met name schilderkunst uit de 13e tot en met de 18e eeuw, maar er wordt ook aandacht besteed aan Toscaanse schilders.

Smullen in Perugia

Tijdens een vakantie Perugia kun je op je gemakje rondwandelen en ervoor kiezen om de gastronomische specialiteiten van de regio te proeven. Het hele jaar door verkrijgbaar zijn onder meer “Torciglione” (een spiraalvormige koek op basis van geroosterde amandelen) en “Torta al formaggio” (een lekker brood dat diverse soorten kaas bevat). Absoluut niet te versmaden is de plaatselijke wijn. De driehoek Perugia – Todi – Spoleto vormt het hart van de wijnbouw in Umbrië.

Reviews en beoordelingen Perugia

Heb je zelf tips of opmerkingen over Perugia: Genieten van een gevarieerd aanbod? Plaats je beoordeling

Danny13 april 2022

Prachtige streek met zeer veel bezienswaardigheden. De reisgids hielp ons bij het ontdekken can minder bekende parels. Opm. De Dom van Orvieto is niet te evenaren.

Nancy23 februari 2021

Een uitgebreide maar toch beknopte gids met goede tips over de bezienswaardigheden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info