Corniche Vendéenne: 3 kilometer natuurwonder

Het Duivelsgat, bewaakt door 5 monnikken

Daar waar het zand plaats moet ruimen voor rotsformaties en een wondermooie klif, vind je de Corniche Vendéenne. Een grillige rotskustlijn van ongeveer 3 km die van Saint-Gilles-Croix-de-Vie tot Saint-Hilaire-de-Riez loopt en waar het hotel Frédéric gelegen is. Lees meer

Maak een wandeling over de Corniche Vendéenne en geniet van prachtige uitzichten.
  • Laat je meevoeren door de geluiden van de zee
  • Ontdek de grot aan het noordelijke uiteinde
  • Geniet van een prachtig panorama
Gratis reisgids downloaden

De wandeling over de rotsformaties is een kort traject, maar als je er wandelt, zul je je ogen uit kijken. Je vindt hier onder andere de "Cinq Pineaux" en "le Trou du Diable". Laat je meevoeren door de geluiden van de zee: het wild opspattende water en de mooie branding zal je naar adem doen happen.

Corniche

Ter hoogte van de plezierhaven van het vissersdorpje Saint-Gilles-Croix-de-Vie begint de Corniche. De rotsen bestaan uit lei- en zandsteen geaderd met witte kwartssteen. Het maakt de rotsen licht poreus, wat er voor gezorgd heeft dat in zowat 70 jaar deze rotskust met bijna 10 meter is gekrompen, door de erosiekracht van de natuur. De Corniche heeft op die drie kilometer ook drie ‘uitkijkpunten’. "Corniche Boisvinet" (Saint-Gilles-Croix-de-Vie) uitkijkend over de monding van de rivier La Vie, de "Vendée Corniche" ter hoogte van St-Hilaire-de-Rez en de "Corniche  Sion-sur-l’ Ocean".

Trou du Diable

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is Trou du Diable. Deze grot ontdek je aan het noordelijke deel van de Corniche bij Sion-sur-l’Ocean. In dit duivelsgat zou een duivel opgesloten hebben gezeten, bewaakt door vijf monniken. Althans, dat zegt de legende. Bij springtij borrelt het water in de grot als in een ketel gevuld met warm water en springt er wild schuimend weer uit.

Les Cinq Pineaux

Je zou bijna denken dat iemand lukraak deze vijf grote rotsen dichtbij de kustlijn heeft gedropt. Een bizar natuurverschijnsel is het, deze op ruïnes lijkende rotsblokken. ‘Pineau’ verwijst naar het Keltische ‘pen’ wat hoofd betekent. Er wordt gezegd dat dit de vijf monniken zijn die toezien op het Duivelsgat.

Reviews en beoordelingen Corniche Vendéenne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Corniche Vendéenne? Plaats je beoordeling

Esther14 juli 2024

Het lijkt een heel handig overzicht. We moeten nog op vakantie, maar de gids zal zeker gebruikt worden. Ideaal ter voorbereiding.

Franky Van Dycke6 februari 2019

Zeer goed opgesteld, echt een aanrader. Moeten de trip nog uitvoeren, maar gids zal zeker bruikbaar zijn. Ideaal als voorbereiding.

Jan Wijnants19 december 2017

Wij zijn in het bezit van een kampeerauto en gebruiken de gidsen om die streken beter te leren kennen. Uw gidsen zijn bij ons favoriet! BEDANKT!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info