Les Sables-d'Olonne, habitat voor zontoeristen

Ga op verkenning in de badstad van de Vendée

Ongeveer centraal van de Vendée ligt de badstad Les Sables d’Olonne, op ongeveer 35 km van je hotel in St. Hilaire de Riez. Misschien ken je de naam van de stad van de "Vendée Globe Challenge", de vierjaarlijkse zeilrace om de wereld? Die wedstrijd vertrekt immers vanuit de plezierhaven Port Olona, waar bijna 1.300 bootjes kunnen aanmeren. Lees meer

Les Sables-d'Olonne is de ideale zonbestemming in de Vendée met prachtige stranden en mooie uitzichten.
  • Genieten van 4 km lange strandstrook
  • Bootjes kijken in plezierhaven Port Olona
  • Wandelen in pittoreske wijk La Chaume
  • Kunst en folklore in een abdij
  • Ga kijken naar unieke collectie schelpen 
Gratis reisgids downloaden

Er is de haven met aan de ene kant de promenade Le Remblai en aan de andere kant het pittoreske oude stadsgedeelte met de wijk La Chaume. Le Remblai is een wandelpromenade die in de 18e eeuw werd aangelegd. Aan de promenade liggen luxueuze gebouwen, hotels, cafés en winkels. In de rest van de stad zijn er bovendien heel wat noemenswaardige bezienswaardigheden te zien.

La Chaume

De huizen van La Chaume vormen een scherp contrast met de moderne toeristenblokken die werden gebouwd na 1945 ten behoeve van de toeristen. De huisjes in La Chaume zijn lieflijk mooi en hebben nog van die oude dakpannen. Je vindt er het "Fort St-Nicolas", dat vroeger een fort was om de havengeul te helpen verdedigen. Nu komen de inwoners er graag naar concerten luisteren in de kapel binnen de vestingmuren. De "Tour d’Arundel" is de oude donjon van een 12e-eeuwse burcht, nu een vuurtoren die je kan beklimmen om er verrast te worden met een heel mooi panorama.

Les Sables

Tijdens de zomermaanden wordt les Sables overspoeld door zontoeristen. Dan heeft het stadje plots 200 000 (tijdelijke) inwoners. Het brede en 4 kilometer lange strand van les Sables wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en mooiste stranden van Europa.

Musée du Coquillage

Ook vind je er het "Musée du Coquillage" waar een verzameling van duizenden schelpen vanuit de hele wereld wordt getoond, maar ook koralen, fossielen, opgezette vissen.

Abbaye de Ste-Croix

De "Abbaye de Ste-Croix" is een oud benedictijnenklooster waar nu het culturele centrum en het stedelijk museum zijn gehuisvest. In het museum is er aandacht voor hedendaagse kunst, de mode van zeekledij en folklore van de Vendée.

De smalste straat van Frankrijk

Wist je trouwens dat de smalste straat van Frankrijk in het centrum van Les Sables-d’Olonne ligt? Ze is 43 cm breed, de Rue de l’Enfer (straat van de Hel), genoemd naar een beroemde en bezienswaardige rots met een smalle kloof: Le Puits d’Enfer.

Reviews en beoordelingen Les Sables d'Olonne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Les Sables d'Olonne: zontoeristen? Plaats je beoordeling

Hilde hermans21 augustus 2016

Heel bruikbare info

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info