Belchen: de mooiste berg van het Zwarte Woud

Een beschermd natuurgebied met zeldzame fauna en flora

Belchen wordt beschouwd als de mooiste berg van het Zwarte Woud en is ook de op twee na hoogste van die regio. De top bevindt zich op een hoogte van 1414 m. Omwille van de zeldzame flora en fauna is Belchen sinds 1949 een beschermd gebied. Jaarlijks brengen er zo'n 300 000 toeristen hun vakantie in het Zwarte Woud door. Lees meer

Bezoek de top van de mooiste berg van het Zwarte Woud te voet of met de kabelbaan.
  • Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen in halfpension

    Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

    Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden van het Zwarte Woud.
    va. € 185 - Boek nu
  • Ga te voet, met de fiets of neem de kabelbaan
  • Belchen is één van populairste bestemmingen
  • Geniet van een prachtig uitzicht over het Zwarte Woud op 1414 m

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Daarmee is Belchen één van de populairste bestemmingen van het Zwarte Woud. Een kabelbaan (1,1 km lang) brengt je naar een hoogte van 1356 m. Wil je helemaal naar de top van deze berg dan heb je hierna nog een hoogteverschil van 58 m te overbruggen. 

Boven heb je een uniek uitzicht, het beste van het Belchen en het Zwarte Woud. Wandel rond de top over de grindweg die je daar achter het Gasthof ziet liggen. Het hoogste punt van deze rondwandeling is waar het kruis staat. Je kan de tocht maken met de kinderwagen, wandelschoenen zijn niet nodig van eind april tot begin oktober.

In diezelfde periode is het ook mogelijk om andere wandelingen te maken, maar daarvoor zijn wandelschoenen wel nodig. Je leest hierover meer op de infoborden. Je kan eveneens te voet deze berg helemaal beklimmen of afdalen. Het hoogteverschil bedraagt 400 meter, maar het 2 km lange wandelpad is niet altijd in goede staat.

Bij de heropening van de kabelbaan in 2001 werd de auto voorgoed verbannen uit het beschermde natuurgebied. De enige mogelijkheid om de top te bereiken is te voet, met de fiets of met de kabelbaan. Op de 1414 m hoge top van Belchen heb je een panoramisch zicht over het hele Zwarte Woud. Bij helder weer kan je zelfs de 'Zugspitze' zien.

Kijk voor meer informatie op: www.belchen-seilbahn.de

Reviews en beoordelingen Belchen bergtop

Heb je zelf tips of opmerkingen over Belchen: de mooiste en bijna hoogste top? Plaats je beoordeling

Johannes3 september 2020

Geweldige uitzichten rondom en goede wandelmogelijkheden, ook voor personen die niet een lange wandeling aankunnen

Cammaert E22 augustus 2017

Zeer goede beschrijving in de reisgids. Zelf de wandeling naar de top gedaan samen met de kids 10 en 12 jaar,uitzicht prachtig de gondel ideaal om nog beter van het uitzicht te genieten. Een echte aanrader!!!!

Van Looy-Falagiarda Danny2 juli 2016

Prachtige uitstap gehad!!!Met de gondel naar boven en korte wandeling rond de top.Prachtige uitzichten tot zelf in Zwitserland.Heel helder weer gehad.Voor herhaling vatbaar.Gondel positief voor mensen die niet in kabelbaan durven.

Van Looy-Falagiarda30 juni 2016

Wij hebben geluk gehad met het weer.Helder met zicht tot aan de zwitserse bergtoppen.Prachtig!Een echte aanrader!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info