Noordelijk Zwarte Woud bezoeken? Voor elk wat wils

Een ruime keuze aan bezienswaardigheden in prachtige steden

Baden-Baden klinkt ons wellicht bekend in de oren. Tijdens je vakantie Zwarte Woud kan je in Baden-Baden naar hét kuuroord bij uitstek. Het heeft de naam één van de meest mondaine kuuroorden te zijn. Bovendien is er een beroemd casino maar zijn de hotels er best betaalbaar. Je kunt in Baden-Baden een kuurbehandeling vinden voor elke denkbeeldige kwaal. Breng er een helend bezoek aan de meest moderne thermen en geniet van de behandelingsmethoden. Lees meer

Er is zoveel te zien, te bezoeken, om van te genieten, ... Verken met ons Noordelijk Zwarte Woud. 
 • Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen in halfpension

  Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

  Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden van het Zwarte Woud.
  va. € 257 - Boek nu
 • Ontspannen in een mondain kuuroord
 • Doe de stadswandeling  in Baden-Baden
 • Calw, de mooiste stad?
 • Verveling uitgesloten in Freudenstadt
 • Stap over het grootste marktplein van Duitsland
 • Ontdek nog veel meer attracties in Karslruhe, Phorzheim en Rastatt

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Baden-Baden biedt de kuurgast ook veel ontspanning in de stad. Naast een hele waaier aan muziekevenementen zijn er ook nog musea, een Russische kerk, een klooster, de Trinkhalle... Je kan ook even ontsnappen naar de omliggende bergen. De "Merkur-Bergbahn" brengt je graag naar de top van zo'n berg. Download onze gratis reisgids "Zwarte Woud" voor de beschrijving van een stadswandeling in Baden-Baden.

Calw

Nobelprijswinnaaar en auteur Hermann Hesse wordt uitvoerig herdacht in zijn geboortestad Calw in het Noordelijke Zwarte Woud. Tijdens de zomer zijn er voordrachten en lezingen over zijn werk, waarvan "Steppenwolf" allicht het meest bekend is. Verder staan er ook stadswandelingen op het programma waarbij je in de voetsporen van de auteur treedt en een bezoek aan het naar hem genoemde Zentrum, met onder meer een tentoonstelling. Zelfs een menu à la Hermann Hesse of een proeverij in een Sekt-kelder zijn mogelijk. De auteur schreef ooit "Die schönste Stadt von allen aber die ich kenne, ist Calw".

Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar je zal toch vaststellen dat Calw een bezoek meer dan waard is: een mooi marktplein met vakwerkgevels en een fontein, een fraaie brug (met brugkapel) over de Nagold, en nog veel meer vakwerkgevels elders in de stad. Bovendien kan je met een roeiboot of te voet het zeer mooie dal van de Nagold verkennen.

Kijk voor meer info op: www.calw.de

Freudenstadt

Freudenstadt is een ideale verblijfplaats. Het is gelegen op de grens tussen het noordelijke en centrale deel van het Zwarte Woud. Maar niet alleen de ligging is goed, Freudenstadt is ook een kuuroord en heeft zoveel waterattracties dat een waterrat hier nooit meer vandaan wil. Uiteraard zijn er ook veel sportfaciliteiten aanwezig: golf, tennis, fietsen, wandelen ... En in de winter kan je er langlaufen!

Als bezienswaardigheid is de markt, de grootste van Duitsland, het meest opvallend. Er zijn ook heel wat musea en burchten te bezoeken in dit deel van het Zwarte Woud. Misschien weet een van de 'Bergwerke' of mijnen je wel te bekoren, zoals de "Historische Silberbergwerk". Verveling is in Freudenstadt uitgesloten, ook voor de kinderen.

Ga voor meer info naar: www.freudenstadt.de

Karslruhe

Karlsruhe is gelegen in het uiterste noorden van het Zwarte Woud, vlakbij de Franse grens. Het is een belangrijke industriestad met meer dan 300 000 inwoners. Karlsruhe heeft een ruim aanbod aan winkels maar ook op toeristisch gebied heeft het heel wat te bieden.

Centraal ligt het 18de eeuwse Schloss (kasteel) met de bijhorende tuin. Van hieruit vertrekken de straten naar alle richtingen. Momenteel is hier het "Badischen Landesmuseum" gevestigd. Geen oubollig museum, maar juist interessante en vermaarde wisselende tentoonstellingen, naast de vaste collectie. Karlsruhe heeft ook het eerste interactieve museum van de wereld geopend, het ZKM (Zentrum für Kunst und Medientechnologie). Hier blijft het niet bij, er zijn nog veel meer musea in de stad die een bezoekje waard zijn. 

Bijna 60% van het stadscentrum bestaat uit groen en nodigt je uit om even uit te rusten na een museumbezoek of stadswandeling. Je kunt onder andere terecht in de tuin van het kasteel, in een botanische tuin of in de tuin van de zoo.

Kijk voor meer info op: www.karlsruhe-tourism.de
Badisches Landesmuseum: www.landesmuseum.de
ZKM: www.zkm.de

Pforzheim

Pforzheim ligt op slechts 40 minuten rijden van de luchthaven van Frankfurt, een onmiskenbare troef. De stad kreeg de naam 'Goldstadt' omdat de edelsmeedkunst in de 18e eeuw hier de belangrijkste industrie was. Vandaag de dag zijn er nog talrijke musea rond dit thema. Uurwerken, edelstenen en mineralen werden hier geproduceerd en bewerkt.

De sportieve bezoeker kent Pforzheim als centraal vertrekpunt van de beroemde wandelwegen van de "Höhenwanderwegen". En naast een belangrijke protestantse kerk en een paar andere attracties zijn de winkelstraten zeker niet te versmaden. In de voetgangerszone van de stad vindt je talrijke grootwarenhuizen en speciaalzaken.

Kijk voor meer info op de website: www.pforzheim.de

Rastatt

Op een steenworp afstand van de noordelijke Elzas en tussen Baden-Baden en Karlsruhe is Rastatt een ideale uitvalsbasis. Deze barokke stad telt twee belangrijke kastelen en paleizen: "Schloss Favorite" en "Schloss Rastatt". Beiden zijn toegankelijk voor bezoekers en in "Schloss Favorite" is er een belangrijke collectie porselein aanwezig. Veel evenementen vinden plaats in deze residenties zodat de pracht en praal van vroeger weer tot leven komt. Bovendien weet Rastatt de kunstminnende toerist te verwennen met nog een paar andere musea die zeker een bezoekje waard zijn.

Zoals in elke stad in de omgeving zijn er heel wat sportieve ontspanningsmogelijkheden aanwezig: golf, watersporten, mountainbiken, tennis, wandelwegen...

Kijk voor verdere informatie over de paleizen op de portaalsite www.schloesser-und-gaerten.de

En voor algemene info over het gebied kun je terecht op: www.mein-schwarzwald.de

Reviews en beoordelingen Noord Zwarte Woud

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noordelijk Zwarte Woud: prachtige steden? Plaats je beoordeling

Roel Walgien 11 augustus 2021

Zeer duidelijke routebeschrijving en fijne uitleg wat te bezoeken.

Nancy de Sutter17 juni 2021

Mooi overzichtelijke reisinformatie over de gevraagde streek.

Van Cleef Laurent30 maart 2019

De uitstappen die van Euro reizen beschreven, zijn de moeite waard. Wij hebben de wandeling in Baden Baden gedaan en alles was prima beschreven. Proficiat. De Parking onder het Festspielhaus is makkelijk bereikbaar en niet duur.

Rita Van den Ende29 juni 2017

mooi, beknopt, duidelijk overzichtelijke reisgids - daarna kan je verder speurneuzen in catalogi

Volkert5 mei 2016

Fraai overzichtelijke gids. Gebruikt om dit voorjaar/deze zomer de regio te bezoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info