Freiburg: feitelijke hoofdstad van het Zwarte Woud

Bezienswaardigheden en winkelcentrum

Freiburg is de belangrijkste stad van het Zwarte Woud, met zowel bezienswaardigheden als winkelmogelijkheden tijdens je vakantie Zwarte Woud. Wie wil gaan winkelen in het zuiden gaat naar Freiburg. Je vindt er een belangrijk winkelcentrum. Maar winkelen is niet het enige wat er te doen is, de Münsterkerk is een waar monument en ook het Augustinermuseum mag je zeker niet missen. Lees meer

Kom naar Freiburg en beleef er een dagje vol cultuur en ontspanning.
 • Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen in halfpension

  Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

  Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden van het Zwarte Woud.
  va. € 257 - Boek nu
 • Bezoek de hoofdstad van het Zwarte Woud
 • Lekker shoppen in het winkelcentrum
 • Mis zeker het Augustinermuseum niet
 • Doe onze stadswandeling
 • Let op voor de open straatgoten
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ondanks dat het volledige historische hart van Freiburg werd verwoest op het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft de stad haar charme van weleer niet verloren. Zo liggen nog steeds de kleine open straatgoten (Bächle) in het centrum en alle historische gebouwen zijn opnieuw opgebouwd. Voor onoplettende wandelaars is het wel even oppassen met die goten, maar het heeft natuurlijk ook iets speciaals.

Vandaag de dag is Freiburg een handelsplaats en dat was vroeger ook eigenlijk al zo. Je merkt dat aan het Kaufhaus op de Münsterplatz en aan de huidige grote warenhuizen in de Kaiser Joseph Strasse. De wandelroute in onze reisgids komt langs stadspoorten, stadhuizen, marktpleinen, door winkelstraten en ... langs de goten. Freiburg is de perfecte plek voor een dag vol cultuur en ontspanning.

Reviews en beoordelingen Freiburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Freiburg: feitelijke hoofdstad van het Zwarte Woud? Plaats je beoordeling

Karl Van Rompaey8 augustus 2023

Zoals gewoonlijke bevat ook deze reisgids alle noodzakelijke en volledige info over de streek of plaats die je wil bezoeken.

Notebaert Hervé2 augustus 2016

Goede reisgids maar kan natuurlijk nog uitgebreid worden met wandelroutes, speelpleinen, zwembaden, mini-golfterreinen, dierenparken,rodelbahnen.... Stadswandeling zoals in Freiburg : prachtig !!!

nathalie15 oktober 2015

de brochure is zeer interessant , het ene nadeel dat er geen adressen bijstaan maar anders vonden wij het super !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info