Vakantie Nordlicher, Mittlerer of Südlicher Schwarzwald

Verschillende regio's Zwarte Woud: Maak gebruik van de Schwarzwald Card

Nordlicher Schwarzwald

Het noordelijke deel van het Zwarte Woud bezit niet de hoogste bergen maar wel de grootste steden. Karlsruhe, Pforzheim, Baden-Baden en Rastatt tellen niet alleen veel inwoners maar hebben talrijke musea, kastelen, paleizen en uitstekende winkelstraten. Opvallend zijn de uitgebreide wellness-programma's in badplaatsen zoals Baden-Baden. Ook de sportieve gast komt in deze regio aan zijn trekken met wandel- en fietspaden, watersportfaciliteiten, golfterreinen en nog veel meer. We stellen je de steden even kort voor: Baden-Baden - Calw - Freudenstadt - Karlsruhe - Pforzheim - Rastatt Lees meer

 • Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen in halfpension

  Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

  Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden van het Zwarte Woud.
  va. € 257 - Boek nu
 • Maak gebruik van de wellness-programma's
 • Ontdek in het noorden de grootste steden
 • Beoefen ook wintersporten in het Zwarte Woud
 • Bezoek ook de 2 grote meren in het zuiden
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Mittlerer Schwarzwald

De bron van de Donau, hoge bergen met wintersportmogelijkheden, een groot wijnfeest, een historische glasblazerij, een groot openluchtmuseum, het reuze waterpretpark, de hoogste waterval en gezellige stadscentra vallen je te beurt in deze regio. Het centrale deel van het Zwarte Woud beschikt steden en plaatsen zoals: Donaueschingen, Triberg, Rottweil en Offenburg. Deze en andere stellen we je even kort voor, samen met hun belangrijkste bezienswaardigheden.

Südlicher Schwarzwald

Het zuiden van het Zwarte Woud bevat het Hochschwarzwald. Bergen zijn er hier bij de vleet, waarvan de Feldberg met zijn 1500 meter de hoogste is. In de zomer is dit een paradijs voor de wandelaars, in de winter voor de skiërs. Naast die bergen zijn er ook twee grote meren, die beiden op een hoogte van boven de 800 meter liggen. Het zijn niet alleen luchtkuuroorden maar ook ideale verblijfplaatsen voor wandelaars, fietsers, ... Freiburg is de enige grote stad in dit zuidelijk deel van het Zwarte Woud, de andere plaatsen zijn klein en gezellig. We stellen je kort een aantal dorpen, steden en plaatsen voor, samen met hun belangrijkste attracties.

Schwarzwald Card

Mits betaling van een eenmalige prijs kan je naargelang het seizoen gebruik maken van de Schwarzwald Card op drie dagen naar keuze. Op die dagen heb je gratis toegang tot zoveel toeristische attracties als je maar wil uit een totaal aanbod van 140. De kaart kan gebruikt worden voor een grote verscheidenheid aan attracties en bezienswaardigheden: thermale baden, musea, kabelbanen, glasblazerijen, dierentuinen, natuurbelevenisparken, kloosters, kastelen, geleide stadsbezoeken, mijnen, zwembaden, … De kaart kan bovendien op een bepaalde dag aan een andere gebruiker overgedragen worden. 
Meer info: www.schwarzwaldcard.info

Reviews en beoordelingen Vakantieregio's

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zwarte Woud: diverse toeristische regio's? Plaats je beoordeling

Marjan Vleeracker26 juli 2017

We vonden de reisgids heel handig. Hij bracht ons langs een mooie route naar heel mooie plekjes van het Zwarte Woud. Zeker een aanrader!

Mojca22 maart 2017

heel mooi, duidelijke info. Leuk dat er een kaartje bijstaat waarop alle gegevens zijn verwerkt. Dit kaartje is dan ook handig om verder op door te bouwen en over te zetten op routeplanners Een dikke meric

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info