Alpirsbach en Schiltach

Van een oud Benedictijnerklooster naar een belevingscentrum voor sanitair

Het idyllische stadje Alpirsbach is vooral bekend om zijn meer dan 900 jaar oude Benediktijnerklooster. Dit vroegere klooster van Alpirsbach dateert uit het begin van de 12e eeuw en is daarmee meteen het oudste romaanse gebouw en een bezienswaardigheid tijdens je vakantie Zwarte Woud. Lees meer

Breng een bezoek aan het oudste romaanse gebouw van het Zwarte woud
 • Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen in halfpension

  Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

  Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden van het Zwarte Woud.
  va. € 239 - Boek nu
 • Bezoek het 12de eeuwse vroegere klooster
 • Oudste romaanse gebouw van het Zwarte Woud
 • Bewonder de vakwerkhuizen van Schiltach
 • Bezoek de musea in Schiltach
 • Ga naar het belevingscentrum van Hansgrohe
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Je ziet de kerk van Alpirsbach reeds vanaf de weg. Vervolgens moet je ter hoogte van de kerk naar rechts. Hier kun je ergens (betaald) parkeren. De kerk is gratis toegankelijk terwijl het dormitorium (de slaapzaal van het klooster) alleen te bezoeken is tijdens een rondleiding. Vergeet ook vooral niet om een kijkje te nemen in de tuin, gelegen aan de zijkant van de kerk. 

Schiltach

Als je van Alpirsbach komt ga je net voor de tunnel rechtsaf (bord: ‘Historische Altstadt’). Vlak voor je in het centrum bent is er rechts al een eerste parking met een klein parkeergebouw. Je kan daar maximaal 2 uur parkeren. Wat verder heb je ook nog een afslag naar rechts en daar zijn meerdere parkings waar je langer mag parkeren. 

Vanaf de eerste kleine parking in Alpirsbach hoef je alleen maar de straat oversteken en dan wandel je meteen tussen de vakwerkhuizen naar boven (neem bij voorkeur de trap) en dan naar rechts. Vanaf de tweede parking over het water ga je over de brug rechtdoor. Je zal er een donker bordje zien tegen een muur en een trapje naar boven. Dan kom je op de marktplaats. Vergeet ook niet om nog even de straten die naar boven lopen in te wandelen om de sfeer van de Altstadt op te snuiven.

De talrijke vakwerkhuizen uit de 16e eeuw in Schiltach zijn kenmerkend voor dit pittoreske stadje. Het indrukwekkende stadhuis in renaissancestijl dateert uit het begin van de 16e eeuw. Er zijn twee musea: het Apotheekmuseum en het Museum am Markt.

Meer informatie hierover op www.schiltach.de

Wie interesse heeft in sanitair zal het opvallen dat Schiltach de belangrijkste vestiging is van Hansgrohe. Deze producent van kranen en aanverwante artikelen heeft hier zijn hoofdkwartier. Je kan er een belevingscentrum bezoeken met museum en showroom aan de rand van de stad, de "Aquademie".

Meer info op: www.aquademie.de

Reviews en beoordelingen Alpirsbach en Schiltach

Heb je zelf tips of opmerkingen over Alpirsbach en Schiltach? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info