Reisgids Eifel: Vulkaaneifel en Noordeifel

Omvangrijke reisgids Eifel met alle bezienswaardigheden

In onze reisgids Eifel maken we een onderscheid tussen de Noordeifel en de Vulkaaneifel. Voor beide geven we een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens je vakantie Eifel. Lees meer  

Ontdek lieflijke stadjes als Monschau, Blankenheim en Bad-Münstereifel in onze reisgids Eifel. 
Reisgids Eifel
Reisgids Eifel: Vulkaaneifel en Noordeifel
  • Bezoek Monschau, de mooiste stad van de Eifel
  • Nog 3 andere steden in de Noordeifel met stadswandeling
  • Maak onze kuurwandeling in de bossen van Gemünd
  • 2 autoroutes + 3 wandelingen voor de Noordeifel en Vulkaaneifel
  • Geniet van de vele onbekende legendes
  • 62 pagina's unieke informatie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Complete reisgids gratis bij aankoop van een weekendje

Foto's: Fotolia.com, iStockphoto.com

Verder hebben we enkele stadswandelingen uitgestippeld, zoals steeds met kaart en downloadbare gps-tracks. In de gratis reisgids vind je voor de regio Vulkaaneifel ook een autoroute die minstens 5 dagen in beslag neemt. Dit alles hebben we samengebracht in onze praktische reisgids Eifel waarmee je niets van deze bijzonder mooie regio moet missen. 

Noordeifel

In de regio Noordeifel brengen we je met de reisgids Eifel langs alle grote en kleine bezienswaardigheden. Start en einde is voorzien in Monschau, de mooiste stad van de Eifel. We laten je er alle mooie plekjes ontdekken. Lieflijke stadjes als Ahrweiler, Blankenheim en Bad-Münstereifel ontdek je dankzij de reisgids Eifel van binnen en van buiten. In elke stad stippelden we een wandelroute voor je uit.

En na je verkenning heeft de Ahrvallei met zijn charmante dorpjes als Altenahr, Mayschoss en het kuuroord van Bad Neuenahr geen geheimen meer voor jou. Verder kom je langs een wildpark, een grote abdij, een openluchtmuseum, 2 grote meren en uiteraard langs vele wijngaarden met de mogelijkheid om te degusteren in de aanpalende wijnkelders.

Je merkt dat het aanbod aan activiteiten zeer divers is en er zullen dus keuzes moeten gemaakt worden. Als toemaatje pikten we uit een grote voorraad enkele legenden uit die ontstonden in het decor van de Noordeifel. Heb je nog tijd over dan is een citytrip Aken een aan te bevelen bestemming.

Fietsen langs de Vennbahn

De Vennbahn is afgewerkt. Dit is een fietspad op een oude spoorwegbedding die loopt van Aken via Monschau en Sankt-Vith naar het Groothertogdom Luxemburg. Je voordelen: geen autoverkeer, dwars door de natuur en maximaal hoogteverschil van 2%. Dit is een uniek traject door een hellend landschap zonder dat je zware klimpartijen hebt te verwerken.

Meer info bij het toerismekantoor in Monschau en op www.vennbahn.eu

Wandelen door de Ahrvallei

Langs de rivier de Ahr is er een 110 kilometer lang wandeltraject gemaakt, vanaf de bron in Blankenheim tot aan zijn monding in de Rijn nabij het slot van Sinzig. De route is verdeeld in elf trajecten die beginnen en eindigen nabij een treinstation van de Ahrdal-spoorlijn. Bij die begin- en eindpunten zijn er informatieborden over de mogelijkheden met het openbaar vervoer. Twee trajecten komen aan of vertrekken in Insul, de plaats waar wij een hotelpromotie hebben (Hotel Ewerts).

Meer info: www.eifel.info/ahrsteig-nl.htm

Vulkaaneifel 

Je rijdt met onze gratis reisgids Eifel via mooie kronkelende landschappen van Kyllburg tot Gerolstein, met twee wandelingen in Birresborn. De route gaat verder naar Daun voor een uniek zicht op 3 vulkaanmeren. In Manderscheid verneem je nog meer over de oude vulkanen van de Eifel.

Daarna heb je de gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de Nürburgring om vervolgens te eindigen aan het grootste vulkaanmeer: de Laacher See met abdij. De reisgids Eifel biedt een route vol afwisseling, met ruime keuzemogelijkheden om zelfs bij slecht weer toch te kunnen genieten van de Vulkaaneifel. En de kinderen zijn we uiteraard niet vergeten want het is een kindvriendelijke en leerrijke autoroute.

Hoe lang verblijf je in de Vulkaaneifel?

5 dagen in de Vulkaaneifel

Als je de autoroute uit de reisgids Eifel volledig wil rijden en de 4 wandelingen wilt maken met bezoeken aan voorgestelde plaatsjes en musea, dan heb je minstens 5 dagen nodig. Wie een weekje erop uit wil in de Vulkaaneifel zal zich zeker niet vervelen!

Weekendje Vulkaaneifel

Voor een weekendje weg van 3 dagen kan je je best beperken tot het traject van Kyllburg tot aan de 3 meren nabij Daun. Dan heb je toch de belangrijkste hoogtepunten gezien van de Vulkaaneifel.

Sommige van de wandelroutes uit de reisgids Eifel zijn weg van het massatoerisme en het is best mogelijk dat je geen andere wandelaars ziet. Uiteraard leuk maar best een paar voorzorgen nemen. We raden dan ook steeds aan om je GSM voldoende op te laden want het signaal is soms zwak en je mobieltje is voortdurend aan het zoeken naar een goede verbinding en dat kost energie.

Neem steeds drinken mee want tijdens de wandelingen zijn er geen drank- en eetgelegenheden. De wandeling in Gerolstein en de vulkaanwandeling in Birresborn gaan soms door een open vlakte. Bij zonnig weer is zonnebrandcrème dan ook geen overbodige luxe.

Reviews en beoordelingen Reisgids Eifel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Eifel: Vulkaaneifel en Noordeifel? Plaats je beoordeling

F. Haverhoek 14 augustus 2023

Tekst letters en kaartletters te klein

Chris2 mei 2023

Zeer uitgebreide en gedetailleerde uitleg over de Eifel. Vooral de wandelingen waren een succes doordat we die konden volgen op een plan.

Ronny27 september 2022

Heb de reisgids Eifel gebruikt voor auto rondreis. Prima gids om een lang weekend of vakantieweek mee te plannen. Tip: let op lokale openingstijden van hotels/horeca et cetera, veel gelegenheden kampen met gebrek aan personeel en sluiten noodgedwongen.

Luc5 augustus 2022

Zeer nuttige infogids voor onze trip naar de Eifel. Wij hebben al een aantal activiteiten en bezienswaardigheden aangemerkt die we zeker willen doen of zien.

Hendrikus Wolffensperger3 juni 2022

Al meer reisgidsen gedownload, veel informatie en duidelijke kaartjes en beschrijvingen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info