De Berlijnse Muur bezoeken tijdens je citytrip Berlijn

De onzichtbare maar toch tastbare Muur

In de Bernauer Strasse vind je een herdenkingsmonument van de Berlijnse Muur met een info-zuil: de Gedenkstätte Berliner Mauer. Op die infozuilen krijg je meer informatie over de bijzondere locaties waar de muur langs liep. Vooral de foto’s op die zuilen laten je zien hoe het er meer dan 20 jaar geleden uitzag. Lees meer

Bezoek het herdenkingsmonument van de Berlijnse muur en stel je voor hoe het hier 20 jaar geleden was.
  • Loop door de Bernauer Strasse
  • Ga naar het documentatiecentrum
  • Beklim de uitzichtstoren
  • Bezoek de East-Side-Gallery
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Documentatiecentrum

Je bent nu in West-Berlijn, aan de andere kant van de Muur. In dezelfde straat bezoek je een van de bezienswaardigheden van onze reis: het documentatiecentrum van de Berlijnse Muur. Je kan er onder meer zien hoe de mensen tunnels groeven om te ontsnappen aan het harde regime. Het is aangrijpend om te zien hoe veel mensen er voor over hadden om aan de 'goede' kant van de muur te komen.

Todesstreifen

Toen de Muur gebouwd werd in 1961 zijn veel mensen die aan de oostzijde van deze straat woonden door hun raam naar West-Berlijn gesprongen. Hun voordeur lag immers in het westen.Er staat ook nog een stuk muur met de bijhorende neutrale zone wat in het Duits ‘Todesstreifen’ heet of letterlijk ‘de strook van de dood’. Er is bovendien een uitzichtpunt dat je toelaat dat heel goed te zien. De Herinneringskapel is nieuw. Vroeger stond de Versöhnungskirche (Verzoeningskerk) in de neutrale zone, maar ze werd afgebroken. Ze belemmerde namelijk het zicht van de grensbewakers.

De East-Side-Gallery

Het langste nog overeind staande stuk Berlijnse Muur heeft een lengte van meer dan 1km. Bij de openstelling van de grenzen was dit stuk helemaal grauw en grijs van de uitlaatgassen. Om het er wat mooier uit te laten zien werden er kunstenaars ingezet. Meer dan 100 kunstenaars maakten van dit stuk Berlijnse Muur de East-Side-Gallery, de grootste openlucht galerij van Berlijn.

Reviews en beoordelingen Berlijnse Muur

Heb je zelf tips of opmerkingen over De Berlijnse Muur is overal? Plaats je beoordeling

Herman 9 december 2015

Hallo., Mij is gevraagd om een reactie te geven als ik het weer te waarderen als ik de site euroreizen.be goed vond. Nou dat ben ik zeer zeker., meestal doe ik hier niet aan mee, aan zulke enquete maar wat goed is, mag dan ook gezegt worden.. Dit is voor de tweede maal dat ik over een plaats & streek info ophaal via euroreizen. De site is goed en geeft zeer goede adviezen. Echt iets waar je wat aan hebt. Bij elke stedentrip of een langer verblijf raadpleeg ik vanaf de vorige keer deze site. Voor ons meer dan genoeg info voor een mooi verblijf met vele tips. Mvg, Herman.

Veroniek gobbin25 oktober 2015

Reisgids was een heel goede leidraad om Berlijn te bezoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info